Hvordan kan jeg unngå debetkort svindel Do?

Et debetkort er en elektronisk lommebok lastet med den totale kontanter på bankkontoen din; debetkort svindel kan avhende deg av alt som penger hvis du ikke er forsiktig. Bærer et debetkort er en åpen invitasjon for en kjeltring til, billedlig talt, dukkert i lommen og ta bort alle dine penger. Du kan beskytte deg mot debetkort svindel ved å holde din personlige identifikasjonsnummer (PIN) og annen relevant personlig informasjon til deg selv, og ved å velge en trygg automatisert teller machine (ATM) for å ta ut kontanter eller en troverdig etablering med en legitim point-of -Salg (POS) terminal for å gjøre et debettransaksjon. Å være selektiv og forsiktig med online kjøp, og overvåking av transaksjoner og saldo regelmessig kan hjelpe deg å unngå debetkort svindel også.

PIN-koden du har tilordnet til debetkort fungerer som en nøkkel til å få tilgang til din bankkonto. La en annen person vet PIN-koden er den samme som å gi ham eller henne nøkkelen til din cashbox å ta alle pengene du har. Alt personen har å gjøre da er å vente på en heldig pause for å få tak i din debetkort, eller han eller hun kan stjele din debetkort. Unngå å bli et offer for denne typen bankkort kriminalitet ved å memorere PIN-koden i stedet for å merke det ned på et stykke papir, eller verre, på debetkort selv. Også holde debetkort på et trygt sted der du har eneste tilgang.

Memorere PIN-koden og sikring av debetkort på et trygt sted betyr imidlertid ikke at du allerede er helt trygt fra debetkort svindel. Noen mennesker kan kopiere PIN og annen relevant konto informasjonen i magnetstripen på kortet ditt ved å tukle med ATM ligger i usikrede områder eller minibank områder som ikke er utstyrt med et overvåkingskamera. En uærlig og intrigant teller ansatte i en butikk kan også viderekoble din debetkort til en datafangst maskin som ser ut som den virkelige POS for å få PIN-koden og annen relevant informasjon konto. Før du vet ordet av det, har en svindler allerede duplisert debetkort og brukte den til å foreta kjøp og kontantuttak.

Online shopping tilbyr bekvemmeligheten av å betale for varer og tjenester med debetkort. Du må imidlertid være forsiktig med beryktede personer som spionere på nettsider ved hjelp av nettverks sniffere som kan fange data på bankkontoen din. Når disse skruppelløse mennesker få kontoinformasjonen din, kan du bli et offer for debetkort svindel. Sørg for at området der du gjør en transaksjon er bekreftet som et sikkert område. Nettsteder som er sikkert normalt plassere et sikkerhetssymbol nederst på nettsiden for å indikere at all data du taste inn ved å bruke skjemaet på nettstedet er kryptert før overføring.

Å holde styr på alle debetkort transaksjoner og utestående saldoen på kontoen din vil hjelpe deg å oppdage uautorisert bruk av debetkort. Det utestående beløpet du beregnet etter fradrag mengden av dine debet transaksjoner bør være den samme som balansen gjenspeiles i den trykte kontoutskrift, som også kan sees på nettet. Hvis det er avvik, ring banken din for å forsone forskjellen og igangsette en undersøkelse om nødvendig.

I tilfelle at du blir et offer for debetkort svindel tross for å ta alle nødvendige forholdsregler, ringe banken din umiddelbart sperre kortet. Hvis du har en annen bankkonto, overføre balansen i kompromittert debetkort til den andre kontoen. Dette kan gjøres raskt ved transacting elektronisk via minibank eller bruk den elektroniske anlegget leveres av banken for å få tilgang til kontoen din.

  • Regelmessig overvåke transaksjoner på nett for å unngå debetkort svindel.
  • Bruk kun debetkort når du handler fra klarerte etablissementer.
  • Makulering et debetkort som ikke lenger brukes kan bidra til å unngå svindel.
  • En måte å unngå debetkort svindel er å velge en trygg ATM.