Hva er Ginkgo?

Ginkgo, også kjent som ginkgo biloba, er et asiatisk tre som har ingen samtidige slektninger. Som sådan, og fordi ginkgo-lignende planter er godt representert i fossilene, er det ofte referert til som en levende fossil. Også kalt Maidenhair Tree for sin bladenes likhet med maidenhair fern, har det vært dyrket i hele menneskehetens historie.

Ginkgo blad brukes til å lage urtete og ekstrakter, som har vist seg å ha en bemerkelsesverdig bredt spekter av positive helseeffekter. Det har vært et fast innslag i kinesisk medisin i hundrevis av år.

Ginkgo har blitt vist i en rekke studier for å forbedre blodstrøm til hjernen, og det er derfor antatt å øke konsentrasjonen og hukommelse. Mange studenter sverger ved dens virkninger når studere til eksamen. Den forbedrer blodstrøm generelt og som sådan er nyttig for sirkulasjonsproblemer som fører til væskeansamling i ekstremiteter, som hovne føtter og ankler. Ginkgo har lenge vært antatt å helbrede mannlig impotens, og er en standard urtemedisin for mannlig seksuell dysfunksjon.

Nyere studier viser at Gingko har bedret kognitiv funksjon av multippel-sklerose (MS) pasienter som lider av et tap av årvåkenhet, forvirring og hukommelsesproblemer. Den samme undersøkelsen viste at kognitiv funksjon av den ikke-MS kontrollgruppen var uforandret, motsier tidligere krav. Pågående studier av effekten av ginkgo i allaying symptomene på tidlige stadier av Alzheimers er lovende, men så langt mangelfulle.

Mange mennesker feilaktig tror, ​​"hvis det er urte, er det trygt," men dette er usanne. Gingko, som med alle planter med en medisinsk effekt, kan forstyrre reseptbelagte legemidler eller forårsake uønskede bivirkninger på egen hånd. Gingko bør ikke tas sammen med visse anti-depressiva og bør unngås hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid. Fordi hvis dens virkning på blodstrøm, bør personer med blod-clotting lidelser som tar blodfortynnende også unngå Gingko, noe som kan øke effekten av reseptbelagte stoffet.

Som med alle naturmidler, sjekk med en lege før du tar fatt på en ny diett. Hvis du tar gingko, sørg for å informere eventuelle fremtidige leger også, som de må ta hensyn til dette ved forskrivning av legemidler til deg.

  • Folk som tar visse antidepressiva bør styre klar av gingko.
  • Nyere studier indikerer at Gingko kan bedre kognitiv funksjon av pasienter med multippel sklerose.
  • Studier av effekten av Ginko avtar symptomene på tidlige stadier av Alzheimers er foreløpig usikker.
  • Ginko ser ut til å ha fordeler som økt sirkulasjon og minne, men også mulige bivirkninger som blodfortynnende.
  • Ginkgo har lenge vært betraktet som en mulig kur for mannlig impotens.
  • Gravide kvinner bør unngå å ta ginkgo, også kjent som ginkgo biloba.