Hva er Heavy Camping?

Making beslutningen mellom lys camping og tung camping er en no-brainer for de fleste fritids bobiler: jo mindre utstyret veier, jo mindre du har å slepe rundt mens fotturer, ski, sykling, båtliv, eller på annen måte på reise. Lys bobiler kjøpe dyrt utstyr for å spare vekt og bruke høyteknologiske tekstiler og produkter for å gjøre turen så praktisk som mulig og samtidig opprettholde en lett belastning for reise. Men for vinter bobiler skjer lengre utflukter til ett sted, tung camping - toting tyngre og større mengder av utstyr via en slede eller kjelke - kan være den foretrukne camping metode for dem på vei inn i skogen, selv uten høyteknologiske materialer og lett utstyr .

Heavy camping er vanligvis reservert for turer der camper skal bo på ett sted for en lengre periode enn de ville gjort med lys camping. Et godt valg for jegere som ønsker å sette opp en base camp, innebærer tung camping ved hjelp av en slede eller kjelke å ​​hale alle camping utstyr som er nødvendig for et opphold i skogen, slik som mat, øks og sag, bærbare vedovner for varme i telt, kokeutstyr, og jaktutstyr. De skyve eller trekke kjelke slitasje truger for å holde vekten over snødybden, og dermed gjør reise enklere og raskere. Heavy camping vanligvis innebærer en tung lerret telt, mens lette bobiler bruke lette mesh og / eller nylon telt som passer lett inn i en ryggsekk. Lerretet telt beholder mer varme, men legger en betydelig mengde vekt til bobilen laste.

Heavy camping var metoden for valg for pels fangstmenn og jegere før alternativer for lys camping var lett tilgjengelig. En tung camper kan sette opp en ovn inne i teltet og kjøre en stovepipe på utsiden for å lufte teltet, og dermed skape en praktisk boareal samt ekstra varme. Isolasjon kan være avledet fra naturlige materialer, slik som blader eller grener fra trær. I dag vil de fleste tunge bobiler bruke myke liggeunderlag for isolasjon under sine soveposer, men det er ikke uvanlig å bruke lag av ull tepper i stedet.

Mange moderne dag tunge bobiler kan bruke snøscooter for å frakte utstyret sitt i stedet for å trekke eller skyve den for hånd, men i begge tilfeller, tunge teltplasser er begrenset til steder som kan huse en slede, kjelke, eller snøscooter. For en lengre camping tur i vintermånedene, kan tung camping gi varme og bekvemmelighet i skogkledde områder som bidrar med brede stier eller områder av reiser bidrar til sleder.

  • Tunge bobiler kan bære akser med utstyret sitt.
  • En kjelke er nyttig for jegere som ønsker å sette opp en base camp.
  • Kraftige lommelykter er foretrukket av tunge bobiler.
  • Camperne ofte krever soveposer.