Hva er en Elbow Wrap?

En albue wrap kan vise til en rekke produkter som brytes rundt albuen eller som sitter over eller under albuen. Disse inkluderer de svært enkle stretchy bandasjene som Ace® typen bandasje, og mange andre enheter som kan gi en viss stabilisering til albuen. Det er bokstavelig talt hundrevis av albue vikle stiler tilgjengelig.

Mange lurer på under hvilke omstendigheter de bør bruke en albue wrap. Folk advares mot å bruke et sjal som en erstatning for først å få diagnose og behandling av en skadet albue. Det kan være tilfelle at wrap er en perfekt løsning for en bestemt type skade, men ikke alltid. Folk ønsker ikke å bruke en albue wrap å behandle en revet ligament (forstuing), en pause, eller alvorlige skader til musklene, og det kan være umulig å si uten diagnose nøyaktig hva som forårsaker albue smerte.

På den annen side, etter diagnose, kan leger anbefaler at folk bruker en albue wrap. Dette fører da til beslutninger om hvilke typer wraps å kjøpe. Hvis smertene vil bli hjulpet av ising eller oppvarming, det er, for eksempel, å albue vikle stiler som har et praktisk sted å sette en varm eller kald pakke. Noen har pakker som inneholder urter, som kan lukte hyggelig, men er ikke akkurat bevist botemidler for albue smerter. Tilsvarende er det pakker som inneholder magneter, som anekdotisk er tenkt å lindre ubehaget.

En annen albuen vikle typen sitter enten over eller under albuen, og produserer LED signaler som er sagt å herde arm av ubehag eller forhindre smerte. Kostbar naturen av disse wraps foreslår at de må være det beste på markedet, men det er lite dokumentert bevis de fungerer. Videre har mange mennesker må brytes for å stabilisere albuen på plass, og dette er bedre bevirkes ved at vikle over og under albuen for å begrense bevegelsen.

Selv om det er stort utvalg i pris og funksjoner i albue wraps, folk bør ikke bli frustrert. Oftest kan de finne noen stiler på et apotek som er helt tilstrekkelig til oppgaven med å plassere kompresjon på albuen, eller gi stabilisering for det, slik at smerten blir dårligere. For noen mennesker, er det fullt mulig å komme unna med å bruke en elastisk bandasje. Dette er absolutt billigere enn de fleste wraps / tannregulering / etc. Andre finner bandasjer gir ikke nok kompresjon eller kan alvorlig begrense bevegelsen.

Når du er i tvil, er beste rådet å spørre en lege som albue wrap er mest hensiktsmessig for albue smerter. Folk kan også be sine leger hvor lenge de skal ha på seg en wrap daglig, og for hvor mange dager de skal bruke sjal. Å vite når man skal dra tilbake til legen, hvis symptomene ikke er bedret, er svært verdifull.

  • En albue wrap bør ikke brukes som en erstatning for å få riktig diagnose og omsorg for en skadet albue.
  • Noen albue wraps kan gjøre det lettere å plassere en ispose på albuen.
  • En albue ermet kan gi press og støtte for muskler og bindevev for de med tennisalbue.
  • Albue wraps er nyttig for noen typer skader.
  • Albue wraps kan festes rundt albuen eller monteres over eller under albuen.