Hva er de forskjellige typene av Pacemakere?

Forskjellige typer av pacemaker kan brukes eksternt eller internt, og kan ha en eller flere kammer fører. Elektroniske pacemakere kan variere avhengig av hvilken type handling er påkrevd. Den type pacemaker valgt vanligvis avhenger av tilstanden krever behandling. Leger generelt programmere alle disse enhetene under plassering og kan justere en pacemaker periodisk etter innsetting.

Transkutan ekstern hjertepacing (TEP) sysselsetter en ekstern pacemaker, som kardiologer kan bruke midlertidig for å justere bradykardi, sinus bradykardi, eller atrioventrikulærknuten blokker. De kan også brukes til å regulere takykardi. Skjønt lik defibrillatorer, er ytre pacemakere ikke vanligvis brukt for asystoli eller fravær av en hjerterytmen. Denne typen pacemaker inkluderer vanligvis store pads som inneholder elektrodene.

En pute er plassert på brystet over toppen av hjertet, og den andre er plassert på brystet, over den indre skulderblad-regionen. Pacemakeren kan levere opp til 200 milliampere av strøm i perioder på inntil 40 millisekunder. Leger kan bruke disse typer pacemakere på bevisste eller bevisstløse pasienter, men en bevisst pasient vil trolig bli gitt en smertestillende og muligens en beroligende.

Cardiac resynkroniseringsbehandling (CRT) krever en innvendig pacemaker, som generelt består av en pulsgenerator på størrelse med en fyrstikkeske som inneholder et batteri og en mikrodatamaskin. Den programmerbare kretser innenfor enhets sanser og tider hjerterytmen. Det kan også avgi elektriske impulser for å starte en muskel sammentrekning. Pulsgeneratorer kan ha én, to eller tre ledninger, med en ende er festet til enheten og den andre settes inn i hjertemuskelen. Leger vanligvis installere enkeltkammer pacemakere eller pacemakere med bare ett bly, hos pasienter som lider av atrial eller ventrikkelrytme anomalier.

Hjerte kirurger kan implantere tokammer pacemakere, eller enheter som har to ledninger, inn i høyre atrium og høyre ventrikkel. Biventrikulær pacemaker generelt har tre potensielle kunder, som er installert i høyre forkammer, høyre ventrikkel og venstre ventrikkel. Disse enhetene kan implanteres i pasienter som lider av avanserte hjerte blokker eller hjertesvikt.

Standard typer pacemakere levere en elektrisk impuls når enheten registrerer at hjerterytmen har falt under en viss hastighet. Noen typer pacemakere generere impulser på etterspørsel, justere hjerterytmen i tider med redusert eller økt fysisk aktivitet. Defibrillator pacemakere også avgir elektriske impulser når den interne sensoren oppdager en potensielt dødelig hjerterytmen.

  • Pacemakere kan øke forventet levealder for pasienter med medfødte hjertefeil.
  • Pasienter som opplever uregelmessig hjerterytme kan trenge hjelp av en pacemaker.
  • Pacemakere kan brukes eksternt eller internt på hjertet.