Hva er en perfekt tittel?

Også kjent som en god tittel, er en perfekt tittel en gjerning for et stykke av fast eiendom som er helt fri for enhver form for heftelser eller krav som ville komplisere salg av eiendommen. Dette er i motsetning til en rolig tittel, hvor det er en slags forpliktelse for tiden knyttet til fast eiendom som måtte bli avgjort før eiendommen kan bli solgt, eller som ville bli overført til den nye eieren. Med en perfekt tittel, det er ingen konflikter i forhold til beskrivelse av eiendommen funnet i skjøtet, ingen skatt heftelser, og ingen krav som gjør at eier av eiendommen i tvisten.

I de fleste tilfeller er både bolig- og næringseiendom selges kun når en tittel har blitt perfeksjonert. Dette betyr at eiendommen har blitt forsket på og ingen tegn på noen form for panterett eller krav har blitt oppdaget. På dette punktet, er den nåværende eieren anses å holde en perfekt tittel, og står fritt til å selge eiendommen hvis han eller hun ønsker.

Tilstedeværelsen av en perfekt tittel er ekstremt viktig for alle som ønsker å skaffe seg et stykke av fast eiendom. Huseiere ønsker å være trygg på at det areal identifisert i skjøtet er nøyaktig og det er ingen økonomiske forpliktelser de er forutsatt, annet enn boliglån brukes til å kjøpe eiendommen. Investorer som kjøper eiendom for utvikling ønsker også å sørge for at det finnes ingen tidligere krav på eiendommen før du investerer ressurser til å øke verdien og bruke eiendomsmegler til å generere kortsiktig eller langsiktig inntekter. En perfekt Tittelen betyr mulighet for alle som kommer frem til å stake et krav på at eiendommen når disse forbedringene er gjort er svært sjeldne.

Når det er noen form for heftelser på tittelen på et gitt stykke av fast eiendom, til trinn for å fjerne disse påstandene eller heftelser før du går gjennom med et salg er svært viktig. I noen tilfeller kan kjøperen ta skritt for å fjerne påstandene og gjenopprette en perfekt tittel. Dette gjelder særlig i situasjoner der kravet er i form av restskatt. Bør eiendommen være spesielt ønskelig for kjøperen, kan han eller hun godtar å betale denne skatten som et middel til å fjerne lien og tillate salg skal foregå. Investorer som kjøper distressed egenskaper ofte engasjere seg i å perfeksjonere titler, slik at de kan kjøpes på lave priser, renovert, og deretter videresolgt til en betydelig fortjeneste.