Hva er ansvar for en Student Loan cosigner?

Enkelt sagt, ansvar for en student lån cosigner er nøyaktig de av studenten som tar opp lånet. Først vil medunderskriver kreditt historie kontrolleres; Dette er fordi mange låntakere vil legge en medunderskriver til lånet for å få en bedre rente, så er det viktig at medunderskriver har en god kreditt historie. Studielånet medsignatar vil da være ansvarlig for å betale på lånet, og i hovedsak betale lånet i sin helhet, dersom studenten låner standard på betalinger.

Dette er grunnen til at det er viktig å bli informert om de mulige konsekvensene av å bli en student lån cosigner. Dersom låntaker er ansvarlig, bør ansvaret for en student lån cosigner ideelt sett ikke være noe mer enn den opprinnelige kredittsjekk, og selvfølgelig å sørge for at den månedlige utbetalinger blir gjort. Noen som cosigns en student lån, men er enige om å være helt økonomisk ansvarlig for lånet hvis betalinger ikke er gjort.

Dersom låntaker savner en eller flere månedlige utbetalinger, vil utlån selskapet ta kontakt med studielånet medsignatar ber om betaling. Hvis han eller hun ikke da begynne å betale, vil studielånet gå inn i standard. Når et lån går inn i standard, er hele beløpet av lånet teknisk grunn på en gang. I tillegg vil en misligholdt lån ha en svært negativ innvirkning på kreditt score, både av den som låner og av studielånet medsignatar. Lav kreditt score kan gjøre det mye vanskeligere å få noe kreditt i fremtiden, og kan påvirke priser på ting som for eksempel bilforsikring, samt gjøre det vanskeligere å leie en leilighet eller få en jobb.

Det er viktig å huske på at det ikke er mulig å fyre av en student lån i konkurs. Det er nesten umulig å bli kvitt en student lån eller annen grunn, og student lån selskaper kan ofte saksøke for balansen eller til og med garnityr lønn for å sørge for at utbetalingene finner sted. Cosigning en student lån for noen kan være svært nyttig for dem, men det er som regel noe som ikke anbefales mellom venner, eller i noen tilfeller mellom ektemenn og koner, fordi en ex-ektefelle kunne finne ham eller henne selv ansvarlig for andres gjeld . Lese den fine print før du registrerer eventuelle lån er nødvendig og viktig å være sikker på at det ikke negativt påvirke ens liv nedover veien.

  • Ved søknad om en student lån, vil en medunderskriver kreditt historie kontrolleres.
  • Cosigners kan bli ansvarlig for en student lån etter at mottakeren nyutdannede.
  • Personen som cosigns en student lån er enige om å være økonomisk ansvarlig for lånet hvis utbetalingene ikke er gjort.