Hva er de beste tipsene for Mobilsvar etikette?

Forlate en telefonsvarer kan faktisk være litt stressende for folk som føler klosset snakker til en maskin. I virksomheten innstillinger i særdeleshet, kan man føle seg forpliktet til å snakke en bestemt måte, eller avstå fra å si visse ord. Heldigvis er mobilsvar etikette ganske lik som andre former for forretningskommunikasjon, og så lenge den personen forlater mobilsvar snakker tydelig og etterlater relevant informasjon om opptaks, talepost etikette er, for det meste, blir effektivt fulgt. Man bør huske å være kort, presis, og veltalende når du forlater et forretningsmelding, og når du forlater en uformell melding, bør man også være sikker på å følge mobilsvar etikette og være kortfattet og tydelig.

Når du forlater en melding, er det primære målet å formidle en kort beskrivelse av hvem som ringer og hvor den som ringer kan nås i fremtiden. Den som mottar mobilsvar kan ikke få denne informasjonen hvis den som ringer ikke snakke tydelig. Man skal ikke rush gjennom meldingen; han eller hun bør snakke tydelig og gi grunnleggende informasjon som den som mottar samtalen trenger for å komme tilbake til den som ringer. Legg igjen et telefonnummer på innspillingen, og sørg for å snakke med tydelig uttale så den som mottar samtalen kan forstå det.

På forretningssamtaler, tilsier mobilsvar etikette at den som ringer ikke være for casual med den som mottar samtalen. Senderen bør tenke på mobilsvar som et samspill med den faktiske personen; han bør tenke på hvordan han eller hun ønsker å ha kontakt med den som mottar samtalen hvis det var et ansikt til ansikt interaksjon og snakker deretter. Slang, banning, og overdreven fortrolighet bør unngås, selv om dette ikke betyr den som ringer må høres kaldt og frittliggende. Alle som mottar en tale vil reagere mer positivt på en lys stemme enn til en kald eller sint en, så være lyse men høflig.

Å følge mobilsvar etikette, bør man også unngå langvarige talepostmeldinger med overdreven detaljer og springende diatribes. Mobilsvar er ikke riktig forum for å utvide på et tema som trenger diskusjon; snarere er det en måte å kommunisere til en annen person som et ansikt til ansikt eller telefon samtale er nødvendig. Kortfattethet kan forbedre et forretningssamarbeid fremfor hindre det, og man bør ikke forvente en umiddelbar reaksjon fra personen som blir kalt. Ideen om en telefonsvarer er å legge igjen en beskjed, ikke starte eller fortsette en hel samtale.

  • Det er viktig å snakke sakte og tydelig på en telefonsvarer.
  • Det er god talepost etikette å forlate et telefonnummer på talemelding.