PC-ytelse Oppgraderinger: CPU, Hovedkort, og Memory

P-ytelse oppgraderinger gi PCen en samlet ytelsesøkning som berører alle programmer du kjører, inkludert Windows selv. Ytelse oppgraderinger inkluderer de til CPU, hovedkort og minne.

Oppgradering av CPU og hovedkort

Enkelt sagt, er en sentral prosessor (CPU) hjernen til din PC. En betydelig oppgradering til din CPU resulterer vanligvis i mer enn bare å erstatte CPU chip selv. For eksempel, hvis du bestemmer deg for å oppgradere fra en eldre Intel Core 2 Duo-prosessor til quad-core Intel i7 3.4 GHz CPU, PCens hovedkort absolutt må skiftes også (som vil de RAM minnemoduler).

Hovedkortet er det største kortet i maskinen din sak - det holder CPU og minnemoduler og resten av elektronikken - så dette er trolig en av de mest teknisk krevende oppgraderinger du kan gjøre.

PC-ytelse Oppgraderinger: CPU, Hovedkort, og Memory


Naturligvis erstatte datamaskinens hjerne med neste generasjon av chip resultater i raskere ytelse. Hvor mye raskere er avhengig av hastigheten på brikken - som vanligvis er angitt i megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz) - og om du hopper over en generasjon. Denne listen beskriver to oppgraderings eksempler:

  • Fra en Core i5 3,0 GHz prosessor til en Core i5 3,4 GHz prosessor: Denne oppgraderingen resulterer i en økt hastighet. Og, fordi chip generasjon kan være den samme, har du sannsynligvis kan bruke din nåværende hovedkort. Imidlertid kan det hende at ytelsen øker ikke være vesentlig nok til å bli merkbar i mange av programmene dine. (Du er ikke egentlig marsj veldig langt.)
  • Fra en Celeron 2.2 GHz prosessor til samme Core i5 3,4 GHz: Denne oppgraderingen, derimot, endrer plodding plowhorse inn Shadowfax (den uberstallion fra Tolkiens Ringenes herre). Du er ikke bare å installere en CPU som er mye raskere, men også oppgradering fra single-core Celeron teknologi til quad-core teknologi - og de ​​oppgaver som du utfører nå vil avslutte på en brøkdel av tiden.

Noe mindre er bortkastet tid og krefter (med mindre CPU fairy droppet en ny brikke på puta for gratis).

Legge til minne til din PC

Legge til minne (Random Access Memory, eller RAM) er en favoritt ytelse oppgradering. Her er hvorfor:

  • Minne gir ytelse punch. Enhver PC tech vil fortelle deg at dollar for dollar, og legger til minne resultater i en langt mer betydelig ytelsesforbedring enn bare å oppgradere prosessoren ved noen få megahertz. Windows bruker hver bit av det mer minne (dårlig techno-nerd pun intended der), og alt din PC ikke er gjort raskere.
  • Minne er billig. Virkelig, virkelig billig. De fleste folk kan nå råd til maks ut sin minnekapasitet. (Det totale som du kan legge an på hovedkortet ditt, så sjekk med PC-produsenten eller slå opp spesifikasjonene for hovedkortet for å bestemme den maksimale mengden minne du kan legge til.)
  • Minne er enkel å installere. Sammenlignet med oppgradering et hovedkort og CPU, og legger til minne er en av de enkleste oppgraderings oppgaver du kan utføre i det indre av maskinen din.