Hva er noen gitareffekter?

Etter å gå inn i en verden av elektrisk gitar, kan du være å finne deg selv lurer på hva slags gitar effekter for å legge til ditt arsenal. Det er sikkert nok varianter der ute, og hver av dem tilbyr nye lyder som kan legge til dybde og fakkel til din spillestil. Så for å velge hvilke som er riktig for deg, må du først spørre deg selv om du ønsker å kjøpe individuelle effekter, eller hvis du ønsker å kjøpe en effektprosessor som har mange ulike effekter innebygd i ett brett.

Kjøpe de riktige gitar effekter kan forbedre spille utrolig, men omvendt, kan feil de legge litt dybde eller bare mer frustrasjon. Hvis du er ute etter en gitarprosessor, er du ute etter brukervennlighet og forhåndsinnstilte moduser for å få deg til å spille uten mye hassle. Individuelle gitar effekter - også kjent som stomp bokser - gi deg allsidighet til å tilpasse lyden og nesten uendelige justeringer, men den samlede investering kan koste deg noen mer spenn enn en effektprosessor. Velge hvilken som er riktig for deg før du bekymre deg for hvilken gitar effekter du måtte trenge.

De vanligste gitareffekter er forvrengning og overdrive pedaler. De er et fast innslag for enhver gitarist og bør være de første gitar effekter du legger til ditt arsenal. Sørg for å prøve ut flere forskjellige dem å få den lyden du ønsker. Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, prøv Boss Corporations tilbud. De er tøffe gitareffekter med profesjonell tone. Visual Sound Jekyll og Hyde pedal er et flott alternativ for spillere som ønsker både forvrengning og overdrive i en svært justerbar pedal.

Utover forvrengning enheter, kanskje de mest populære gitareffekter er wah-wah pedaler. Men vurdere å holde seg på kjøp av en wah-wah pedal hvis du er en nybegynner spiller, siden det tar en god del koordinering for å bruke en wah-wah pedal effektivt. I stedet investere i en forsinkelse pedal. Disse gitar effekter vanligvis kommer i to varianter: digital eller analog. Analoge forsinkelser tendens til å ha en varmere lyd, men digitale forsinkelser tendens til å være mer allsidig. Hvis du er fast bestemt på å mestre wah-wah pedal stedet, prøve ut Dunlops Crybaby, en Vox Auto Wah, eller en hvilken som helst rekke snerrende Dogs Wah.

En grafisk equalizer gitar effekter pedal kan være en av de mest nyttige pedaler for en gitarist som ønsker å øke volumet eller endre tone på flippen av en bryter. Boss og MXR gjøre gode equalizer pedaler verdt å teste ut. Phaser, chorus, tremolo, og flanger pedaler alle legge interessante og noen ganger psykedeliske lyder til gitartone; prøve Ibanez phasers, Visual Sound chorus, Voodoo Lab tremolo, og Line 6 flangers for noen gode alternativer og allsidighet.

Mens gitareffektpedaler som er oppført her er en god start, det er mange andre alternativer der ute, alt fra de enkle one-trick pedalene til ekstremt komplekse synthesizere som Electro-Harmonix micro synthesizer. Det er best å bestemme hva slags spiller du liker mest, og deretter finne ut hva kunstnere i denne sjangeren bruk for sine gitareffektpedaler. Og sørg for å prøve mange forskjellige merker, som hver gitar effekter pedal er litt forskjellig fra andre.

  • En elektrisk gitar.
  • Noen gitarforsterkere har innebygde effekter.
  • En gitar.