Hva er en Torn Lateral Menisk?

En menisk- er en splitt eller rip i tykke, C-formet brusk som ligger i kneet. Det er to typer av denne brusk, som er posisjonert mellom en persons € ™ s femur eller lårbeinet og tibia, et ben i leggen. Menisken som er plassert på den indre kneet er kalt den mediale menisken. Brusk som hviler på utsiden kalles den laterale menisken. En revet lateral menisk er en tåre som påvirker dette ytre brusk.

Den laterale menisken, som den mediale menisk, har en viktig jobb å gjøre. Det hjelper å distribuere en persons € ™ s vekt over hans kneleddet og gir stabilitet til kneet. Hvis dette brusk var fraværende, ville en persons € ™ s vekt brukes ujevnt til hans femur og tibia, setter overflødig stress på bein og kneleddet. Dette kan resultere i utvikling av artritt i kneet, en tilstand markert ved smerte, opphovning og stivhet.

Laterale menisk tårer er mindre sannsynlig enn mediale menisk skader, men kronglete bevegelser og slag mot kneet kan forårsake dette brusk å rive. Når dette skjer, kan revet laterale menisk symptomer er smerter og ømhet, hevelse, og en smell eller klikke lyd på tidspunktet for skaden. Det finnes ulike typer av tårer som kan påvirke dette området, selv om symptomene er de samme uavhengig av hvilken type tåre. Et langsgående rive oppstår langs lengden av menisken mens en bøttehankruptur innebærer en rive og løsgjøring av en del av menisken. Den frittliggende området danner en klaff av brusk som kan ligne på håndtaket på en bøtte.

Hvis en person er mistenkt han har en revet lateral menisk, bør han se en lege for diagnose. Legen kan anbefale enten konservativ eller kirurgisk behandling. Konservativ behandling av denne type slitasje inkluderer medisiner for å kontrollere smerte og inflammasjon. Den berørte personen kan bruke is, en kompresjonsbandasje, og muligens enda et kne spenne til å kontrollere hevelse og holde området stabilt. En lege kan anbefale terapeutiske øvelser når smerten har gitt seg.

En mer alvorlig revet lateral menisk kan behandles med kirurgi for å reparere eller erstatte brusk. Avhengig av opplysninger om tåre, kan en kirurg sy revet laterale menisken sammen igjen. Noen ganger menisken er fjernet og erstattet med en donor menisk. Denne prosedyren kalles menisk transplantasjon.

  • Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet for å behandle revet brusk.
  • En person med en revet lateral menisk iført et kne spenne.
  • Laterale menisk tårer er mindre sannsynlig enn mediale menisk skader.
  • Et diagram over kneet, som viser den sideveis menisken.