Hva er Korsrygg Degenerative Disc Disease?

Lumbal degenerative plate sykdom er en prosess som skjer til skivene i ryggraden, vanligvis som folk alder. Skivene langs ryggraden er myke og komprimere enkelt å beskytte ryggvirvler og absorbere støt. Selv degenerative plate sykdom kan oppstå når som helst sted langs ryggraden, er det oftest sett i korsryggen. Lumbalregionen er den nedre delen av ryggen. Det bærer hovedtyngden av vekten av kroppen.

Som kroppen aldre, platene gradvis utarte, eller bryte ned. Når denne prosessen skjer i nedre del av ryggen, kan det føre til lumbal degenerative plate sykdom. I tillegg er det mindre væske i plater av ryggraden som folk blir eldre; dette reduserer støtdemping. Også, som platen utarter, små sprekker kan også dannes i platen som kan case platen til å sprekke.

Foruten alderdom, er det flere andre årsaker til lumbal degenerative plate sykdom. For eksempel folk som er overvektige er spesielt utsatt, siden deres lagt vekt legger utilbørlig press på platene. Andre faktorer som kan øke risikoen for å utvikle lumbar degenerative plate sykdom inkluderer røyking og tung manuell arbeidskraft, spesielt hvis det innebærer tung eller overdreven løft. I noen tilfeller, hvis en person har en dårlig høst eller andre plutselige eller traumatiske skader, han kan også lider av lumbar degenerative plate sykdom.

Interessant, ikke alle vil oppleve smerte hvis de utvikler lumbar degenerative plate sykdom. I noen tilfeller kan en person som har liten eller ingen smerte. Andre kan oppleve ødeleggende smerte. Det kan påvirke deres liv og begrense sine daglige aktiviteter. I de fleste tilfeller, hvis den degenerative plate sykdom er i korsryggen, vil personen oppleve smerte, nummenhet eller prikking i ryggen, bena, eller til og med baken.

En lege vil diagnostisere om symptomene som en person opplever er faktisk lumbar degenerative plate sykdom. Utgangspunktet, kan legen spørre en masse spørsmål for å avgjøre om det hadde vært noen traumer eller skader på baksiden. Han kan også spørre i aktiviteter, hobbyer, vaner og tidligere behandling. Etter å sjekke omfanget av bevegelse, kan han bestille en x-ray for å se om det er faktisk plate degenerasjon eller om det er et annet problem, for eksempel et brudd, en svulst, eller bare en muskelspasmer.

Å behandle lumbal degenerative plate sykdom, fysioterapi, pilates, yoga, og enkel stretching kan gjøre underverker. Noen ganger, er kirurgi anbefales, spesielt er platen er alvorlig skadet. Gjennom kirurgi, blir skadet plate fjernet, og ryggvirvlene er smeltet sammen, eller en kunstig plate er plassert i dens sted. For å redusere smerter forbundet med en degenerert plate, glasur området og tar over-the-counter smertestillende midler som paracetamol eller ibuprofen kan fungere godt, også.

  • Skivedegenerasjon er vanligvis funnet i det nedre området av baksiden.
  • Nedre ryggsmerter kan være et resultat av lumbar degenerative plate sykdom.
  • En illustrasjon av en sunn ryggrad og en med rygg osteoartritt, en degenerativ sykdom plate.