Hva er Ginkgo Leaf Extract?

Ginkgo blad ekstrakt er avledet fra bladene av ginkgo biloba treet, som er innfødt til Tianmu Shan fjellet reserve i det østlige Kina. Den store ginkgo biloba treet, også kjent som tempeltreet, når vanligvis en høyde på 80 fot (ca. 24 m) og har vifteformede blader og uregelmessig forgrening. Ginkgo blad ekstrakt brukes vanligvis som en urtemedisin for å behandle sirkulasjonsproblemer og symptomer assosiert med Alzheimers sykdom, inkludert minne tap. Effektiviteten av ginkgo blad ekstrakt for å behandle disse forholdene er ikke endelig fastsatt, men de kjemikaliene som omfatter ginkgo blad ekstrakt generelt har gode egenskaper.

Vanligvis inneholder ginkgo blad ekstrakt flavonoider - en plante pigment som gir ginkgo biloba blad sin farge. Når forbrukes, flavonoider vanligvis tjene som antioksidanter i kroppen, og dermed beskytter hjertemuskelen, nerver, blodårer, og netthinnen fra de skadelige effektene av frie radikaler. Flavonoider også forbedre antioksidantegenskaper av vitamin C og avbryte funksjonen av enkelte virus og bakterier.

En annen kjemisk i ginkgo blad ekstrakt er terpenoid - en duftende stoff som forbedrer blodstrømmen ved å utvide blodårene og redusere blodplater klumper. Terpenoider også hjelpe proteiner binde til cellemembraner ved å feste en hydrofob seksjon på protein. Flere molekyler som er nødvendige for biologiske prosesser blir typisk avledet fra terpenoider, inkludert steroider og steroler.

Ginkgo blad ekstrakt er vanligvis tilgjengelig som en kapsel, tablett, eller flytende ekstrakt. Standardiserte ekstrakter inneholder vanligvis 24 til 32 prosent flavonoider og seks til 12 prosent terpenoider. En te stilles fra de tørkede blader av ginkgo biloba treet er ikke så potent som den standardisert ekstrakt, men det kan være effektive på enkelte lindre plager.

En anbefalt dosering for å forbedre hukommelsen og kardiovaskulær funksjon er vanligvis 120 milligram standardisert ginkgo blad ekstrakt daglig. Hvis forholdene er alvorlige, opp til 240 mg daglig, fordelt på tre doser er generelt anbefalt. Det kan ta opp til seks uker for en person å merke noen forbedring i funksjon.

Mulige bivirkninger av ginkgo ekstrakt er hodepine, hudirritasjon og svimmelhet. Personer med epilepsi kan oppleve anfall hvis de tar ginkgo ekstrakt, og gravide bør unngå ginkgo ekstrakt på grunn av mulig risiko for barnet. Ginkgo ekstrakt kan samhandle med blodfortynnende medikamenter for å forlenge healing tid og blødning. Av denne grunn er det generelt anbefales at en person slutter å ta ginkgo ekstrakt to dager før planlagt kirurgi. Ginkgo ekstrakt kan også samhandle med antidepressiva, som kan føre til en farlig tilstand som kalles serotonergt syndrom.

  • Ginko blad ekstrakt brukes vanligvis som en urtemedisin for å behandle symptomer assosiert med Alzheimers sykdom.
  • Ginkgo blad ekstrakt kan samhandle med antidepressiva, som kan føre til en farlig tilstand som kalles serotonergt syndrom.