Hvordan kan jeg velge den beste Sugar-Free Sauser Do?

Når du velger den beste sukkerfrie sauser, er det viktig å vurdere ikke bare smake, men også grunnen til at du velger for en sukkerfritt alternativ. Hvis grunnlaget for å ville en sukkerfri saus er å kontrollere blodsukkernivået, kan valget være annerledes enn hvis målet ditt er å finne en saus med reduserte kalorier. Ikke alle sukkerfrie sauser er lave i kalorier og ikke alle lav-kalori sauser er sukkerfri. Smaken av sausen vil ofte variere avhengig av hva slags erstatning brukes til å blidgjøre det, og preferanser som å smake er svært subjektiv.

Med hensyn til sukker-fri mat, refererer begrepet sukker til enten raffinert sukker, høy fruktose mais sirup, brunt sukker, og til og med honning eller fordampet stokk sukker. Dette betyr at sukkerfrie sauser er de som generelt inneholder mindre enn 0,5 gram av disse typer sukker per servering. De beste smaker sukkerfrie sauser er de som bruker noen form for sukker erstatning for å pumpe opp smaken. Avhengig av type sukker erstatning brukes imidlertid best-tasting saus er kanskje ikke den beste sukkerfri saus for dine behov.

Sukker erstattere er i utgangspunktet delt inn i to kategorier, nemlig kunstige søtstoffer og polyoler. Kunstige søtningsmidler, slik som aspartam, sakkarin, sucralaose, og stevia er kunstige kjemiske forbindelser som etterligner smaken av sukker. Mer kjent med merkenavn som NutraSweet og Splenda, disse typer søtstoffer inneholder ingen vesentlige kalorier og derfor blidgjøre mat uten å legge kalorier. Som et resultat, hvis du søker sukkerfrie sauser fordi du er ute etter lavere kaloriinnhold, så sauser laget med kunstige søtstoffer kan være det beste valget. Husk imidlertid at visse kunstige søtstoffer kan bære andre helserisiko hvis konsumert i overkant.

Polyoler er også kjent som sukkeralkoholer, selv om de ikke er laget av sukker eller alkohol. Disse søtningsmidler, slik som sorbitol, mannitol og xylitol, er naturlige karbohydratforbindelser. De har kalorier, men mindre enn vanlig sukker. Disse typer av søtningsmidler har generelt mer velsmakende smaker, nærmere til den for vanlig sukker, enn deres kunstige slektninger. Hvis du er ute etter sukkerfrie sauser å kontrollere blodsukkernivået, slik som for diabetesbehandlingen, og er ikke så bekymret for kaloriinnhold, så du kan finne sauser laget med disse bedre smaker søtstoffer for å være det beste valget.

Som et tilleggsvederlag, hvis målet ditt i å velge en sukkerfri saus er å kontrollere blodsukkeret, pass av sauser som hevder å være "low calorie" eller hvis etiketten sier "uten tilsatt sukker". Disse vilkårene ikke nødvendigvis bety at saus er sukkerfri. Lav-kalori sauser kan ha reduserte kalorier, men de fremdeles kan inneholde sukker. Også kravet om "uten tilsatt sukker" bare bety at ingen ekstra sukker er lagt under behandlingen, men sausen selv, spesielt hvis det er en søt eller fruktig saus, kanskje allerede har en generøs mengde naturlig sukker.

Husk også at mange ganger, produsenter av sukkerfrie sauser vil bruke økte mengder av natrium eller salt, for å øke smaken. Hvis du er utsatt for høyt blodtrykk eller ser på din natrium inntaket av andre grunner, bør du sjekke for natriuminnholdet før du velger din sukkerfri saus. Igjen, kan best-tasting saus ikke være det beste valget for deg, avhengig av individuelle omstendigheter.

  • Personer som har diabetes kan velge blant mange sukkerfrie sauser som er tilgjengelig for forbrukerne.