Hva er Engine Sludge?

Kanskje en av de mest ødeleggende problemer bilens motor kan støte på er motor slam. En motor kan bygge opp slam når det kommer fuktighet inn i oljen, og i lavere temperaturer, kan faste stoffer i oljen blir til gele. Dette problemet kan bli forverret av høyere temperaturer, så kjølesystemet problemer kan også bidra til motoroppbygging. Disse forekomstene kan bygge opp og forårsake flere typer problemer, blant annet blokkerer passasjen av olje til nøkkelkomponenter i motoren, forårsaker overdreven slitasje av motorkomponenter, og diverse andre skadelige effekter som kan true livet av en motor.

Eventuelle lekkasjer som kan forårsake oljeforurensning vil i stor grad bidra til motorslamdannelse. Når slammet har bygget opp i topplokk eller små passasjer i motorblokken kalt gallerier. Når disse galleriene komme tett, sulte de motoren på olje er nødvendig for riktig funksjon. Med mindre motorer og motorrom - kombinert med aluminiumskomponenter som hadde en høyere varmetransport rente og utslippskravene som krevde høyere motortemperaturer - olje har blitt mer utsatt for overoppheting og dermed dannelsen av slam.

For å bekjempe dette problemet, har syntetiske oljer er utviklet for å eliminere forurensning og overdreven oppbygging. Selv om dette sikkert holder oppbygging lavere, vil det ikke eliminere problemet. Regelmessig vedlikehold utover produsentens anbefalinger kan være nødvendig, som noen motorer er utsatt for motor slam. En kjølevæske system som ikke fungerer på riktig måte kan være en stor bidragsyter til motor slam, så regelmessig vedlikehold og kjølevæske spyling er en god måte å unngå at motoren slamdannelse. Regelmessige oljeskift kan også bidra til å forhindre oppbygging, men igjen, dette vil ikke eliminere problemet helt.

Hvis motoren slamdannelse forekommer i motoren din, det er egentlig ingen kostnadseffektiv måte å løse problemet. Mange motorer kan gripe opp hvis motoren slam blir et problem, og motor erstatning kan være den eneste rette. Slammet kan noen ganger bli renset være å ta motoren fra hverandre og bruke parafin til å bryte opp slam, men dette er absolutt ikke et kostnadseffektivt alternativ, og det kan føre til sitt eget sett med problemer i tillegg.

Når du kjøper en brukt bil, husk at biler som tidligere ble brukt i utleieflåten eller som lease biler kan være mer utsatt for slamdannelse på grunn av spottier vedlikeholdsplaner. Biler som ble drevet primært for kort avstand pendler eller rundt byen kjøring kan også være mer utsatt for slam problemer, og for å bekjempe dette problemet, bør et kjøretøy bli tatt for en lengre kjøretur med jevne mellomrom for å skikkelig varme opp motorolje.

  • Fukt inn olje kan føre til motor slam.