Hva er de vanligste bivirkninger av en tubeligatur?

Tubeligatur er et kirurgisk inngrep som gir permanent kvinnelig sterilisering. Kirurgen skjærer, slips, eller brenner endene av egglederne slik at egg ikke kan passere gjennom for befruktning. Mens dette anses å være en svært trygg og effektiv kirurgisk prosedyre, bivirkninger av en tubal ligation er mulig. Noen potensielle bivirkninger er graviditet utenfor livmoren, menstruasjonsforstyrrelser, og andre gynekologiske problemer.

Det er viktig for enhver kvinne vurderer tubal ligation kirurgi for å innse at denne metoden for prevensjon anses permanent. Pasienten må være helt sikker på at hun ikke ønsker å få flere barn. I de sjeldne tilfeller at en graviditet ikke utvikler seg etter operasjonen, er risikoen for at det er en graviditet utenfor livmoren ganske høy. En graviditet utenfor livmoren oppstår når det befruktede egg implantater et sted utenfor livmoren, vanligvis i egglederen. Det er ingen mulig måte for dette svangerskapet for å være levedyktig, og akutt kirurgi er nødvendig før egglederen brister, forårsaker en potensielt livstruende medisinsk nødstilfelle.

Noen mulige bivirkninger av en tubeligatur kan oppstå som et resultat av prosessen for kirurgi. For eksempel kan noen pasienter utvikler en allergisk reaksjon på medisiner som brukes for anestesi. I andre situasjoner, omkringliggende organer, inkludert livmor eller i tarmen, kan bli skadet under operasjonen. En liten prosentandel av kvinner faktisk dør som følge av en tubal ligation, og alle som vurderer denne type kirurgi bør gjøres klar over dette faktum.

Alvorlig PMS er en av de hyppigst rapporterte bivirkningene av en tubal ligation. Dette kan omfatte svært smertefulle menstruasjonssmerter, samt en rekke stemningslidelser. Hormon ubalanse kan være ansvarlig for økt PMS symptomer. Mange kvinner forteller sinne, irritabilitet, og ekstreme humørsvingninger like før utbruddet av menstruasjon. Faktisk er mange kvinner tvunget til å begynne å ta reseptbelagte medisiner for å takle disse nye symptomer.

Bekkensmerter kan være en av de mest ødeleggende bivirkninger av en tubal ligation. Denne smerten kan komme og gå, eller kan være permanent. Det er ikke kjent hvorfor dette symptomet kan bli så alvorlig hos noen kvinner. Av alle mulige bivirkninger av en tubal ligation, er denne smerten den ledende årsaken for en kvinne å søke kirurgisk lettelse. For kvinner som lider alvorlig kronisk bekkensmerter etter tubal ligation kirurgi, kan et kirurgisk reversering av prosedyren være den eneste måten å løse problemet.

  • Et diagram av den kvinnelige reproduktive system, inkludert egglederne.
  • Alvorlig PMS med smertefulle menstruasjonssmerter er en vanlig bivirkning av tubeligatur.
  • Gjennomgår en tubal ligation prosedyre øker en kvinnes sjansene for å ha en graviditet utenfor livmoren.
  • En tubal ligation er vanligvis utføres umiddelbart etter at en kvinne har født.
  • Selv tubeligatur kan hindre graviditet, bør kondomer være slitt for å forebygge seksuelt overførbare sykdommer.
  • Fødselslege-gynekologer kan utføre tubal ligations å hindre graviditet.
  • Tunge perioder kan oppstå etter å ha en tubal ligation.