Hva er en Stripping kam?

En stripping kam er en spesialisert type kam brukes for å fjerne tykke grunninger og uregjerlig hår på dyr. De blir primært brukt på hunder og hester, men kan også brukes på en rekke andre dyr som har behov for stell. To stiler av stripping Combs er tilgjengelig på markedet. En type blir ofte referert til som en strippe kniv fordi den har en flat kam på enden av et rett håndtak som ligner formen på en kniv. En annen stil er vanligvis kalles en Shedding rake fordi den ligner en miniatyr rake.

For å bruke kniv-stylet stripping kam på en hund, må man gre håret nær sine røtter for å få hvert hår i mellom tennene. Håret blir deretter holdt på plass med tommelen og forsiktig trekkes ut i samme retning, den vokser. Denne teknikken kan brukes til å fjerne tykke inger, eller de lange, uregjerlige ytre strøk på strihåret hunderaser som terriere og schnauzere. Det er vanlig praksis for hund groomers å bruke stripping kammer på viser hunder før en hendelse.

Shedding rake-stylet stripping kam er den vanligste av de to typene som brukes av den gjennomsnittlige forbruker hjemme. Det fungerer best på hunder som har en dobbel pels, noe som betyr at hunden har en tykkere pels om vinteren og en tynnere pels i sommer. I overgangs Shedding perioden, Shedding rake brukes til å bli kvitt vinterpelsen raskere. For å bruke denne typen stripping kam, må man rett og slett holde rake etter håndtaket og børste hunden i retning av sin hårvekst. Noen få eksempler på hunder med en dobbel pels er golden retrievere, huskyer og malamuter.

Med hester, kan enten stil av stripping kam brukes til å stelle kroppen, manke, eller hale. Shedding rake vil være mer gunstig i grooming den store kroppen av en hest Shedding sin vinterunderull. En strippe kniv kan benyttes for samme formål, men prosessen vil ta mye lengre tid på grunn av sin mindre størrelse. Stripping kniver fungere bedre for grooming og få uregjerlige manes og haler under kontroll. Ved hjelp av disse kammer på hester ligner på å bruke dem på hunder; raken skal rulles over håret i retning av hår vekst, mens med en stripping kniv, kan uønsket hår fjernes en del av gangen ved å trekke forsiktig på den.

  • Stripping Combs tillate kjæledyreiere å fjerne hundene sine 'tykk underull av hår.
  • Huskies er en type hund som har en dobbel pels.
  • Golden retrievere har en dobbel pels.