Hva er Erythema Gyratum repens?

Det finnes mange typer av erytem, ​​eller forhold som fører til utslett og rødhet i huden, men erythema gyratum repens vanligvis vises på grunn av en underliggende tilstand. I de fleste tilfeller cancer er den skyldige imidlertid visse autoimmune sykdommer eller infeksjoner kan gi opphav til tilstanden. Behandling av erythema gyratum repens innebærer vanligvis å løse den underliggende lidelse.

Symptomer på erytem gyratum repens begynner vanligvis med en tørr, hevet sirkulær hudforandring på stammen av kroppen. På samme måte som mønsteret av treverk, utvikler huden konsentriske linjer av rødhet rundt den primære lesjonen. Disse tørre, kløende, røde flekker i huden fortsette forming hele overflaten av kroppen med unntak av håndflatene og fotsålene. Helsepersonell kan foreskrive aktuell steroider for å redusere ubehag og betennelse. Topiske antibiotika er generelt gitt ved infeksjon forårsaket ved å skrape og forurenser irriterte områder.

Når erythema gyratum repens er kreft-relaterte hudens tilstand begynner vanligvis rundt ni måneder før svulst gjenkjenning. Forskere tror at antigener produsert av cancerceller som reagerer med tilsvarende stoffer i huden kan være årsaken til reaksjonen. Svulster biprodukter kan også endre huden på en slik måte at det frembringes en immunrespons i kroppen. Forskere spekulerer også at kreftcellene produserer antigener og antistoffer, som deretter kombineres med hudceller. Bryst-, lunge-, mage- eller andre kreftformer kan resultere i utvikling av erytem gyratum repens. Etter kreftdiagnose og behandling, avtar vanligvis hudens tilstand.

Personer som har den autoimmune sykdommen lupus, utvikler unormal antistoffer, som angriper forskjellige systemer i legemet, inkludert hud. Denne typen erythema kan vises sammen med andre typer hud utbrudd, og helsepersonell kan foreskrive kortikosteroider for å redusere betennelse og irritasjon eller bruke ulike antimalaria medisiner for å behandle de generelle symptomer assosiert med lupus.

En autoimmun sykdom som kalles bulløs pemfigoid kan generere erythema gyratum repens sammen med store blemmer utbrudd på huden på ulike steder på kroppen. For denne tilstanden, leger vanligvis foreskrive steroider sammen med antibiotika etter blemmer sprekke. Denne systemisk sykdom kan også skje i nærvær av kreftvev, og diagnostisering og behandling av kreft eliminerer utslett.

Tuberkulose eller vaskulære infeksjoner kan migrere til huden vev og lokke fram og immunrespons. Når infeksjoner er løst med medisiner, lesjoner forsvinne. Enkelte soppinfeksjoner kan også produsere den typiske tre korn hud mønster. Behandling av infeksjonen eliminerer generelt problemet.