Hva er årsakene til magekreft?

Det er mange mistenkte årsaker til magekreft. Som mange typer kreft, det er både interne faktorer, som for eksempel genetisk predisposisjon og eksterne faktorer, som for eksempel eksponering for miljøgifter. Som livmorhalskreft, men en bestemt patogen - i dette tilfellet, visse giftstoffer - har også blitt identifisert som en av de vanligste årsakene til magekreft.

Blant de interne faktorer som kan føre til magekreft er uvanlig genetiske sykdommer som intestinal metaplasia, der regenerativ slimhinnen i magesekken utvikles eller endres til feil type tarmvevet. Autoimmun atrofisk gastritt er en likeså sjelden tilstand der kroppens immunsystem feilaktig tror at slimhinnen i magesekken er fremmed vev og fortsetter å prøve og ødelegge det. Enkelt gastritt, betennelse og irritasjon i mageslimhinnen, er også en risikofaktor hvis tilstanden er kronisk.

Det er andre interne faktorer blant årsakene til magekreft. Dens forekomst er tre ganger mer sannsynlig å påvirke menn. Den kvinnelige hormonet østrogen antas å gi en viss beskyttende funksjon mot magekreft. Visse etniske grupper, for eksempel japansk, har en høyere per innbygger forekomst av denne formen for kreft, men det er ikke bestemt om årsaken er genetisk eller livsstil.

Det står til grunn at de mest sannsynlige årsakene til magekreft, også kalt magekreft, er giftstoffer inge muntlig. To svært vanlige giftstoffer, spesielt når kombinert, er påvist risikofaktorer: dreven tobakk og alkoholforbruk. Det er anslått at storrøykere er dobbelt så sannsynlig som ikke-røykere for å bli rammet av magekreft, vanligvis i nærheten av sin forbindelse med spiserøret røret. Alkohol strimler beskyttende slim belegg på magen, noe som gjør sitt fôr vev utsatt for kreftfremkallende stoffer.

Hvorvidt andre muntlige forbruk eller kosthold generelt er risikofaktorer for magekreft er fortsatt debattert. Noen helseorganisasjoner har utstedt advarsler mot røkt, salt-kurert, og syltet mat. Mange av de samme organisasjonene tilsvar tyder på at antioksidanter som vitamin A og C i frisk frukt og grønnsaker er magekreft preventatives.

En bakteriell infeksjon er en av de viktigste, fant frem årsaker til magekreft. Den skyldige er Helicobater pylori. Anslagsvis 50% av verdens befolkning havner denne bakterien i sin øvre fordøyelseskanalen. Opp til 80% av disse menneskene opplever liten eller ingen negativ effekt fra bug tilstedeværelse; andre kan oppleve milde til alvorlige reaksjoner, inkludert gastritt. Rundt 2% av smittede vil utvikle magekreft.

Anslagsvis ti prosent av magekreft har blitt diagnostisert å ha hatt en genetisk årsak. I motsetning til dette, i 65-80% av tilfellene, bakterien Helicobacter pylori har vært implisert. En av de presserende problemer med denne dødelige kreft er at det er ofte asymptomatiske, og etter den tid noen fysiske symptomer er lagt merke til, kan det allerede har avansert til et sent stadium. Videre spres magekreft lett til andre organer, slik som lunger, lever og lymfeknuter.

  • En genetisk predisposisjon kan forårsake magekreft i enkelte individer.
  • Genetiske faktorer, miljøgifter og kosttilskudd valg er blant de kjente årsaker til magekreft.
  • Kronisk gastritt er en risikofaktor forbundet med magekreft.
  • Det er anslått at storrøykere er dobbelt så sannsynlig som ikke-røykere for å bli rammet av magekreft.
  • Kirurgi er et alternativ for tidlig stadium mage kreftpasienter.
  • I noen tilfeller metastasizes magekreft til andre organer i fordøyelseskanalen.
  • I 65-80% av tilfellene, har bakterien Helicobacter pylori vært innblandet i magekreft.