Hva er viktorianske Lace-Up Boots?

Viktoriatiden var i midten til slutten av 1800-tallet, under regimet til Englands dronning Victoria. Støvler var populære, inkludert knapp opp, slip-on og blonder-up varianter. Begrepet Victorian Lace-up boots refererer både til blonder-stil støvler som ble gjort i løpet av den tiden og moderne støvler som er stylet for å se ut som sine eldre kolleger. Disse typisk lærstøvler kommer i stiler for både menn og kvinner, og er tilgjengelig fra mange forskjellige kilder.

Det er fortsatt Victorian Lace-up boots som daterer seg tilbake til viktoriatiden, men de pleier å være godt slitte og er relativt liten. Det er mye mer vanlig for folk å bære autentiske reproduksjoner. Ideelt sett er disse laget av samme materiale som den originale viktorianske blonder-up støvler. For drakt slitasje, men noen kan velge en støvel som består av kunstige materialer i stedet for dyrere skinn.

De fleste av de viktorianske blonder-up støvler laget for menn er ganske kort, treffer mid-ankel eller like over det. De er vanligvis svart eller brun, men lysere farger kan noen ganger bli funnet. Lissene i disse støvlene er vanligvis mørk og har en tendens til å være laget av tykt, tungt materiale. Hælen er vanligvis kort og blokkformet.

Det er ikke uvanlig for Victorian Lace-up støvler og andre sko å bli kledd opp med tillegg av spats når laget for menn. Spats er hvite eller lys farget klut deksler som passer over støvlene, sikret på plass med en stropp under buen. Disse dekorative tilbehør dekke om lag 2/3 av skoene, slik at det meste av tå området avdekket. De brukes til å kle opp en mana € ™ s antrekk og ble ganske ofte slitt med dresser i midten til slutten av 1800-tallet.

Victorian Lace-up støvler for kvinner kommer i både lav og høy topp stiler, med ankel-høy og mid-kalv som de to vanligste variantene. Blonder typisk kjøre opp fronten på skoen, fra foten til toppen av støvelen. Hælene vanligvis varierer fra 2 til 3 inches i høyden (5 til på 7,6 cm) og er ganske tykk, med et timeglass figur. Fargevalg inkluderer grønn, brun og hvit, men svart og brunt er fortsatt de dominerende farger.

En ekstra fremtredende trekk ved womenâ € ™ s Victorian Lace-up støvler er de veldig spisse, smale tær. Når du kjøper sko eller støvler i denne stilen er det noen ganger best å få dem en størrelse større enn vanlig for å hindre tærne fra å bli for klem. Ekstra rom bidrar til å sikre at støvlene forbli bærbar tross for ekstrem styling.

  • Den viktorianske perioden av Storbritannia kjørte 1837-1901.