Hvordan bygger jeg en Snare Drum Do?

En skarptromme er et musikkinstrument i et perkusjonsinstrument som har tette bånd med snarer strukket over hodet på trommelen. Plasseringen av snarene og materialet som benyttes for å lage dem påvirke lyden som oppstår når trommelen blir spilt. Å bygge en skarptromme, første ingrediensene er samlet og skallet av trommelen er kuttet, pusset og lakkert. Hullene er så boret på bestemte steder for maskinvare og snare ledninger, da lageret kanten der trommel hodet og skallet feste er kuttet. Til slutt blir maskinvare og snare ledninger festet.

Å bygge en skarptromme tar litt praksis, tålmodighet og tid, men det er en relativt enkel prosess når trinnene har blitt mestret. Trommelen skallet er laget av et sirkulært stykke av tre eller metall som er det samme tykkelse hele veien rundt. Hvis tre er brukt, må det slipes, farget hvis ønskelig, og deretter forseglet med en uretan-coat for å beskytte det ferdige produktet. Skallet blir deretter limt til sin runde form ved hjelp av en kraftig forbindelse.

Når skallet er blitt fremstilt, må trommelen som skal merkes for installasjon av maskinvare. Dette er de skruer og muttere som skal inneholde tromme delene sammen. Maskinvaren plasseringen vil påvirke lyden av trommelen og stykker bør være jevnt fordelt rundt skallet. Mange trommebeslutningstakere velger å bruke en skarptromme mal, som er tilgjengelig på nettet, for å utføre dette trinnet. En vanlig metode er å tape trommelen i intervaller for å indikere hvor hullene skal bores.

Når hullene bores, kan hånd øvelser eller drill presser brukes. Hensyn må tas ikke til å bøye eller fordreie skallet. Møtepunktet mellom skarptromme hodet og skallet kalles peiling kanten. Å bygge en skarptromme som har en god tone, er dette trinnet svært viktig. Typisk blir en ruter som brukes til å skjære lagerkant i en 45 graders vinkel.

Ved dette punkt blir de store deler av trommelen og maskinvare montert. De rumpe plater, er sil og rammen som er festet til toppen av trommelen. Snare ledninger holdes på fast side av baken plater, mens sil holder ledningene på den andre siden med en bryter som kan frigjøre dem. Bøylen er en ring som skaper strekk på trommelen og holder trommelen hodet på plass. Hver brikke er festet med metallskruer gjennom hullene som ble boret i forrige trinn.

Det siste trinnet for å bygge en skarptromme er feste snare ledninger. Disse er de samme bredde som trommelen skallet og er festet til de butt plater og silen. Ledninger kan være laget av metall, plast kabel eller gut fibre. Når dette er gjort, er trommel ferdig og klar til å bli spilt.

  • En skarptromme er laget av trange snarer strukket over hodet på trommelen, og plasseringen av disse påvirker lyden av trommelen.