Hva er en Arbor Gate?

En arbor gate er en gate designet for å lukke over åpningen i et lysthus. Arbors er av buede strukturer utviklet for bruk i hager og landskaps innstillinger, vanligvis med den hensikt å gi en ramme for klatreplanter. Toppen av buen kan hvelvet, avrundet eller flat. Arbors kan installeres i et gjerde åpning, noe som gir en behagelig buet inngang til en hage eller tun, sammen med en annen funksjon som en benk eller swing eller kan stå separat fra andre strukturer. En arbor gate er vanligvis bare brukes når arbor brukes som en åpning i et gjerde.

Når den brukes som en del av en hage gjerde, er en Arbor port vanligvis laget av samme materiale som selve gjerdet. Dette er vanligvis sant av lysthus, også. Dette er først og fremst et spørsmål om smak og preferanse for eieren av eiendommen, imidlertid, og noen huseiere kan velge å installere en gate av et annet materiale eller stil. Det er meget uvanlig for en Arbor porten for å være laget av et annet materiale enn akselen seg selv, selv om de begge er forskjellige fra gjerdet. Arbor porter kan være funksjonelle, dekorative eller begge deler.

Mange hage dor er laget av enten tre eller smijern, men kan også være laget av vinyl, aluminium eller plast. Nesten alle arbors har ofte noen form for rammeverk installert for å tillate kjøpet for klatring vinstokker. Smijern lysthus kan ha kastet eller smijern floral design eller annet smijern for disse klatreplanter. Arbor plantene kan plasseres for å klatre på innsiden eller utsiden av buen av lysthus, men når arbor er inngjerdet, må beplantning planlegges og vedlikeholdes slik at de ikke forstyrre funksjonen av porten.

Når den brukes for å feste en aksel laget av smijern, porten er vanligvis fremstilt som en del av akselen i seg selv, men kan være en senere tilsetning. Tre arbor porter er ofte installert i arbor eller gjerdet i stedet for å være en del av lysthus. Typisk maskinvare for en Arbor gate er smijern, selv når selve porten er tre, selv om andre materialer er ikke uvanlig. En enkel levered låsenheten er ofte brukt til å sikre porten og kan omfatte en låsemekanisme.

Noen ganger kan en arbor brukes som en gateway gjennom en hekk eller levende gjerde. I dette tilfellet kan arbor bli inngjerdet, selv om det ikke er en sann gjerde framing Arbor. Smijern lysthus og porter er svært attraktive i denne type setting, og hedge labyrinter og hager har ofte denne type inngang.

  • Mange arbor portene er laget av smijern.