Hva er noen Forskjellige typer Submarines?

En ubåt er en dykker kjøretøy med et bedre utvalg enn en nedsenkbar, og er definert som å være relativt selvstendig og uavhengig. Crude ubåter har blitt konstruert i århundrer, men ubåten utforming gjorde egentlig ikke ta av før det 19. århundre. Noen av de tidligste moderne ubåter ble brukt for krig, fortsatt langt deres primære modusen for bruken, men i de siste 60 årene har mange forskningsubåter har blitt konstruert for vitenskapelige og arkeologiske formål, og utvider rollen til disse fascinerende maskiner. En ubåt har også blitt brukt til å stige ned i Marianergropen, det dypeste punktet i havet, som er omtrent syv miles under overflaten.

Tre hovedtyper av ubåter er lyst ubåter, vitenskapelige ubåter, og militære ubåter. Lyst ubåter er vanligvis ganske små og dyre, brukt av de rike for å beundre undersjøisk liv. Disse er ikke så populære, som snorkling eller dykkeutstyr generelt oppfylle samme funksjon med en brøkdel av prisen. Vitenskapelige ubåter brukes til å undersøke gulvet av hav eller innsjøer og bringe tilbake biologiske prøver eller gjenstander. Militære ubåter brukes til marine kriger, recon, og for å holde atomraketter, som utgjør en viktig node av atom triaden sammen med ballistiske raketter og tunge bombefly.

En av de mest kjente vitenskapelige ubåter er Alvin, en 16-tonns dyphavet forskning nedsenkbare som var den første manøvrer dyphavet forskningsfartøy. Beholderen ble gjort mulig ved utviklingen av syntaktisk skum, et sammensatt materiale som består av små hule mikrokuler innleiret i en større struktur. Mikrokulene redusere sin tetthet og samtidig opprettholde styrke, noe som åpner for dypere dykk. Den Alvin er en av de få håndverket i tilværelsen som kan reise mer enn omtrent en halv kilometer under havoverflaten. De fleste andre båter, inkludert militære ubåter, ville være helt knust i en dybde på ikke mer enn en halv mil.

De mest kjente, største og dyreste ubåtene er alle brukt av militære styrker i verden, spesielt USA, Storbritannia, og russiske militæret. Ett eksempel ville være American Seawolf ubåten, som har en forskyvning på 8000 tonn, lengde på 353 fot (107 m), bredde på 40 fot (12 m), komplementet til 140, og, på grunn av sin kjernekraftverk, en rekkevidde begrenset bare av matforsyninger og mental helse av mannskapet. Disse ubåtene kan gå hvor som helst på jorden der World Ocean strekker, inkludert vann under den flytende isen på Nordpolen.

  • Diesel ubåter som ble bygget opp før på slutten av 1950-tallet vanligvis ikke har dråpeformet skrog fordi de tilbrakte mesteparten av sin tid på overflaten.
  • De russiske / sovjetiske Typhoon klasse ubåter er designet for å bære ballistiske missiler.