Hva er Q Signaling?

Q signalering (QSIG) er en protokoll som brukes til å bære data over integrerte tjenester høyhastighets digitalt nettverk (ISDN) linjer. QSIG brukes for å signalisere på tvers av disse linjer for å koble til hussentraler (sentraler). Signalering er overføring av informasjon til punkter på et nettverk. En PBX er et privateid telefonnettet inne i en bedrift, skole eller andre store foretak, som et offentlig kontor.

Hussentraler bytte samtaler mellom linjene på innsiden av selskapet og også tillate brukere å lage eksterne samtaler. QSIG brukes for ISDNs som bruker Q.931 standard for å transportere informasjon mellom en individuell bruker og en hussentral. QSIG tillater utstyr fra forskjellige leverandører til å arbeide sammen tilgang til et PBX-nettverk via ISDN linje.

Nettverk som inkluderer Q.931 standard bruk Q signale å behandle samtaler som kommer inn til et nettverk. Q signale støtter de grunnleggende nettverksfunksjoner i Q.931 standard. Disse funksjonene inkluderer varsler nettverket som en samtale kommer inn, å etablere en forbindelse, og slutter tilkoblingen når samtalen er ferdig.

QSIG er en vanlig kanal signaleringsprotokoll (CCS). CCS skaper en digital kobling som er basert på pakkesvitsjing. Pakkesvitsjing bryter opp den informasjonen som blir sendt i pakker.

Disse pakkene kan deretter reise gjennom nettverket på ISDN linje ved hjelp av forskjellige baner. Pakkene er satt sammen på bestemmelsespunktet. Siden pakker kan reise separat med den raskeste veien for tiden tilgjengelig, kan ISDN-linjer håndtere mer trafikk med økt effektivitet.

CCS bruker enten et delnettverk eller et separat nett for å støtte kommunikasjon med hovednettet. Subnettet forbinder alle nettverkskommunikasjon poeng til en sentral datamaskin og sine databaser. Dette gjør at CCS å kontrollere og overvåke all kommunikasjon i hele nettverket. Denne prosessen er en del av den samlede nettverksadministrasjon.

Vanlige bruk av Q signale inkluderer telefontjenester som bruker en Internett-tilkobling i stedet for telefonlinjer, bedre kjent som voiceover IP. QSIG er også brukt av selskaper som tillater ansatte å bruke et privat, off-site tilkobling til bedriftens nettverk. Disse tilkoblingene er kalt virtuelle private nettverk (VPN). QSIG kan også brukes til å transportere data gjennom et selskaps privat nettverk.

Q signale fungerer ved hjelp av to lag med kommunikasjon - grunnleggende samtale (BC) og generell funksjon (GF) - for å oppnå ulike oppgaver. BC tillater vellykket signaloverføring gjennom et nettverk mellom forskjellige leverandører. GF støtter forbedrede funksjoner innenfor et selskaps privat nettverk, for eksempel viderekobling, og gir støtte for flere programmer.