Opprette og bruke Guide lag i Flash CS3

En guide lag er et lag som er usynlig i finalen, publisert Flash-animasjon. Du kan bruke styre lag for flere formål:

  • Animasjon: Du kan plassere en sti på en guide laget for å kontrollere bevegelsen av et objekt under animasjon.
  • Layout: Selv om du kan vise guider på skjermen for å hjelpe deg tegne presist, kan du også plassere rutenett på guide lag for å hjelpe deg å sette opp scenen. Grafiske designere bruker disse typer rutenett for å finne ut hvordan å skape en balansert, behagelig effekt i sin kunst.
  • Tegning: Du kan importere en bitmap grafikk på en guide lag og tegne over grafikken på et vanlig lag ved hjelp av Flash tegneverktøy. Denne teknikken for å trekke over en grafisk kan være en stor hjelp når du oppretter dine kunstverk.

Selvfølgelig kan du bruke et vanlig lag og deretter slette det du ikke vil skal vises i den endelige filmen. Men hvis du trenger å gå tilbake og gjøre endringer, ville du må lage guiden lag igjen. Ved hjelp av en guide laget gir deg fleksibilitet til å holde laget i filmfilen, vel vitende om at det aldri vil dukke opp i den publiserte animasjon.

Skjulte lag vises i den publiserte SWF-fil, men guide lag vises ikke.

For å opprette en guide laget, opprette et nytt lag. Deretter høyreklikker (Windows) eller Ctrl + klikk (Mac) og velg Guide i hurtigmenyen. Sjiktet er nå en guide lag. Bruk samme fremgangsmåte for å konvertere en guide laget tilbake til et vanlig lag. Guide element på menyen er en toggle, så når du klikker på den igjen, Flash fjerner guiden status av laget.

Når du bruker en guide laget som en bevegelse guide, må du koble guiden lag til et lag som inneholder objektene du ønsker å lede. Laget med de guidede objektene kalles en guidet lag. Alle objekter på en guidet lag automatisk ta til banen for bevegelse guide på guiden lag. Hvis du vil koble et lag til en guide lag, og skaper en guidet laget, kan du gjøre ett av følgende:

  • Lag et nytt lag under styre lag
  • Dra en eksisterende lag under guiden lag
  • Velg Modify -> Layer og velger Guidet i dialogboksen Egenskaper for lag

Flash rykker guidet laget under guiden lag for å hjelpe deg å se at de er koblet sammen. Hvis du ønsker å koble fra en guidet lag, drar den over guiden lag eller velge Endre -> Tidslinje -> Layer Properties og velg alternativet Normal i dialogboksen Egenskaper for lag.