I Fashion, Hva er en teknisk designer?

En teknisk designer er en av team av mennesker som arbeider for å bringe et plagg fra en idé i hodet en designer til et ferdig produkt på stativet. Tekniske designere er vanligvis nyutdannede av skoler med programmer i fashion design og noen ganger spesifikt holde sertifiseringer i teknisk design. Arbeidet krever et mangfoldig sett av ferdigheter. En av de beste måtene å beskrive den tekniske designer er som den personen som fungerer som et bindeledd mellom designer ved motehuset og fabrikken hvor plaggene er laget.

Den tekniske designer arbeider med designeren for å diskutere en idé til et plagg og en patternmaker å utvikle mønstre. Tekniske designere er opptatt av passform, tar flat målinger og justere mønstre, slik at fullførte plagg vil passe i veien ment. Denne informasjonen blir brukt til å gi veiledning til fabrikken slik at den kan produsere plagg til spesifikasjonen. Mange starter ut i underordnede stillinger for å skaffe seg erfaring og gradvis få flere jobb ansvar før de blir full fledged tekniske designere.

Tekniske designere må holde tritt med motetrender, slik at de hjelper sine arbeidsgivere produsere ferdige produkter som passer på en måte som er i dag fasjonable. De må også ha en god følelse av tekstiler for å forstå hvordan ulike fibrene passer, drapere, og oppfører seg når de er sydd. Forståelse av patternmaking er kritisk, som er en god estetisk øye. Tekniske designere trenger også gode kommunikasjonsferdigheter fordi de er kontaktpunkter for mange viktige personer i designprosessen.

Når fabrikkene produserer de første mockups fra mønstre som sendes av designerne, er det teknisk designer involvert i å sjekke klærne for å bekrefte at de ser etter hensikten og gjøre tilpasninger i spesifikasjonene om nødvendig. Tekniske designere har en tendens til å være ansvarlig for dimensjonering og tilpasning av hele linjer. Dette er grunnen til at klær fra samme selskap har en tendens til å ha konsistente fit og dimensjonering egenskaper.

Ikke alle motehusene bruke tekniske designere. I noen tilfeller vil en designer, mønster maker, og spec tekniker arbeide sammen for å utvikle mønstre og spesifikasjoner for produksjon uten en teknisk designer. Store selskaper og selskaper som arbeider med utenlandske produsenter er mer tilbøyelig til å bruke tjenestene til en teknisk designer for å effektivisere prosessen, imidlertid. Det kan hjelpe å ha fremmedspråk, som noen ganger samtaler med utenlandske produsenter kan kreve oversettelse, selv om ferdigheter i flere språk ikke nødvendigvis er påkrevd fra en teknisk designer.

  • Tekniske designere er spesielt opptatt av å sikre plagg passer kroppen måten motedesigner ment.
  • Tekniske designere bringe et konsept for et plagg til livet.
  • Tekniske designere kan sette nye spinn på tradisjonelle brude kjoler.
  • Tekniske designere bro over gapet mellom mote designere og produsenter.