Hvordan jeg Beregn Computer Avskrivninger Do?

Grunnleggende data avskrivninger, som er hvor mye pengeverdi en datamaskin har tapt over tid, kan bli funnet på to måter: den lineære metode og saldometoden. Den lineære metoden forutsetter verdien av datamaskinen reduseres med samme beløp hvert år, mens saldo metoden har datamaskinen mister mer verdi når det er nyere og mindre verdi som det aldre. Hver av disse metodene kan brukes til å beregne datamaskin verdi, noe som gjøres typisk for skatteformål.

I den lineære metode for beregning datamaskin avskrivninger, er bare to stykker av informasjon som trengs: prisen på datamaskinen når det opprinnelig ble kjøpt og hvor mange år det er siden den gang. For det første året, tar den opprinnelige kjøpesummen og multipliserer det med 20%. Trekk fra det tallet fra kjøpesummen, og den resulterende tallet er hvor mye maskinen er verdt etter ett års bruk. For eksempel, hvis en datamaskin koster $ $ 1000 (USD), multiplisere det med 20% er 200 dollar. $ 1000 - $ 200 = $ 800. Verdien av datamaskinen etter ett års bruk er da 800 dollar.

For å beregne påfølgende år, må den først yearâ € ™ s prosent brukes. Bruke $ 1000 eksempel, ville årets to beregnes ved å ta computerâ € ™ s verdi etter det første året, $ 800, og trekke en annen $ 200, noe som gjør maskinen verdt $ 600 etter det andre året. Det tredje året vil resultere i en verdi av $ 400, ville det fjerde året være $ 200, og ved det femte året datamaskinen har svekket seg helt, til en verdi av null.

Av saldo metode for å finne datamaskinen avskrivninger er litt mer komplisert. Det første trinnet er den samme: starte med computerâ € ™ s opprinnelige verdien, men deretter multipliserer det med 40%. For en $ 1000 datamaskin, er dette $ 400. Trekk fra beløpet fra den opprinnelige prisen på maskinen, noe som gir maskinen en verdi av $ 600 etter det første året. For det andre året, ta fjorårets verdi, i dette tilfellet $ 600, ganger 40%, som er $ 240. Trekk fra $ 240 fra $ 600, noe som gir en verdi på $ 360 etter det andre året.

I USA, for å kreve datamaskin avskrivninger på skatt, må claimer eier datamaskinen, kan du bruke det for en business-relatert virksomhet eller aktivitet som genererer inntekter, og det må ha en levetid på mer enn ett år. Form 4562 må brukes ved deklarasjon avskrevne elementer på en føderal selvangivelsen. Mer informasjon om denne fremgangsmåten kan fås fra Internal Revenue Service (IRS).

  • Lineær beregningsmetoden for å beregne datamaskin avskrivninger foruts verdi reduseres med det samme hvert år.
  • Å hevde avskrivninger på selvangivelse, må datautstyret være eid av selskapet og brukes til næringsvirksomhet som genererer inntekter.