Hva Er State Rock of California?

Staten klippe California er serpentin, og det ble offisielt utpekt i 1965. California var den første av de 50 statene å velge en stat rock. Serpentine er en mørk rock med industriell bruk samt dekorative bruksområder som kan ta på utseendet av jade når farget. Steinen ble valgt fordi den inneholder stateâ € ™ s viktigste forekomster av kromitt, magnesitt, og sinober, sammen med de økonomiske fordelene rock brakt til California. Debatter innenfor delstaten California om valg av stein begynte rundt 2010 på grunn av påstander om at asbest som finnes i steinen er ansvarlig for å forårsake visse typer kreft.

Den grønn-grå til blå-svart rock har et skinnende utseende som er voksaktig å ta på. Bergarten har et mønster eller striper etterligne huden av en slange, som er hvordan steinen fikk sitt navn. Serpentin blir ofte brukt til å lage utsøkte stykker av smykker eller som dekorativ pynt i keramikk og kunstverk. Serpentin stein brukes også til industriformål som byggevarer, jernbaneballaster, og for elektrisk isolasjon. Industrielle bruksområder for staten klippe California har forfalt de kreftfremkallende stoffer som finnes i steinen.

Serpentin er en ultramafisk bergart bestående av magnesium, silikat, og jernoksid mineraler. Staten klippe California ble dannet dypt inne i Eartha € ™ s skorpe når steiner og vann ble utsatt for lave temperaturer kombinert med høyt trykk. I tillegg til kromitt, magnesitt, og sinober, disse bergartene inneholder asbest eller asbestlignende fibre. Asbestfibre er kjent for å være kreftfremkallende stoffer, og den amerikanske regjeringen kan ikke si om det er trygge nivåer av eksponering for fiber.

En opphetet debatt rundt serpentin stein begynte i 2010 angående valg av staten rock og helsemessige bekymringer. På grunn av asbest som finnes i steinen, noen lovgivere og helsemyndigheter kalt for det å bli fordømt som staten klippe California. Disse lovgivere og helsemyndigheter hevder at det er betydelig bevis knytter den asbest finnes innenfor rock til flere tilfeller av kreft som finnes i hele staten. Geologer mener at nivåene og type asbestfibrer innenfor rock er ufarlig. Disse geologer også at tilfeldig eksponering ikke forårsaker kreft, og kreft er bare funnet i tilfeller der pasienten gjentatte ganger puster støvpartikler fra knusende rock.

  • California var den første av de 50 statene å velge en stat rock.