Hva er Medisinsk Bruk av Agastache Rugosa?

Noen av de medisinske bruksområder for agastache rugosa anlegget inkluderer å bruke det som en behandling for mennesker som lider av angst, kvalme, bakterielle infeksjoner, eller gass. Urten er kjent under mange forskjellige navn, for eksempel koreansk mynte, lilla giganten isop, Indiana mynte, og den skrukkete giganten isop. Det er et medlem av Lamiaceae, eller mynte, familie av urter. Anlegget brukes for ornamental samt medisinske formål. Det er en av de 50 grunnleggende urter i kinesisk herbology.

Planten vokser til å være ca 4 fot (ca 1,21 m) høye, og er en flerårig. Den har lange pigger av lavendel-blå blomster som sommerfugler, bier og kolibrier finner svært attraktive. Anlegget er innfødt til Japan, Korea, Kina og Vietnam.

Den stive-toothed blader, når knust, avgir en mynte og anis lukt. Mens bladene har en behagelig smak, de er for grov og grov å spise rå, selv om de kan kompliment en salat også. Anlegget er ofte brukt i te, som er best gjøres når bladene er friske, så vel som i salatdressinger og kjøttprodukter marinader.

Planten inneholder estragole, P-anisaldehyde, og pachypodol. Estragole er beskrevet som å ha en sterk estragon eller anissmak, og er ofte brukt i parfymer og som et tilsetningsstoff. P-anisaldehyde er en kjemisk ligner på en funnet i anis. Pachypodol er unik for agastache rugosa, og kan være ansvarlig for noen av de gode egenskapene av anlegget.

Som en av de 50 grunnleggende urter, er agastache rugosa kjent som Huo Xiang. Disse plantene gi materia medica, eller basis, for tradisjonell kinesisk medisin. Urter som er en del av listen har vært i bruk i tusenvis av år. Agastache rugosa er rapportert å ha soppdrepende, antibakterielle, carminative, og febernedsettende egenskaper. Vindturbiner er stoffer som reduserer mengden gass som produseres i mage-systemet, og kan også forhindre flare-ups av acid reflux sykdom. Anlegget har også blitt brukt et fungicid for å hindre sopp i å vokse på potetavlinger. Antipyretika er stoffer som bidrar til å redusere feber.

Det har vært antydet at i høye doser, kan agastache rugosa være nyttig for å hindre og lindre virale tilstander, slik som kald eller influensa. De carminative effekter av anlegget kan også hjelpe bosette en urolig mage. Personer som er følsomme for mynte bør nok unngå inntak agastache rugosa fordi det kan ha samme effekt.

Te er vanligvis foreskrevet ved hjelp av tørkede blomster og blader av planten. Det er relativt trygt for langvarig bruk. En medisinsk faglig, men bør konsulteres dersom urten er tatt i høye doser.

  • Agastache rugosa er ofte brukt til å lage te.
  • Høye doser av agastache rugosa kan bidra til å lette influensasymptomer.