Hva er forskjellen mellom en SSRI og SNRI?

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) og serotonin / noradrenalin reopptakshemmere (SNRI) er to typer medisiner som brukes til å behandle depresjon. Den største forskjellen mellom en SSRI og SNRI har å gjøre med signalstoffer. Eksperter mener at depresjon oppstår når hjernen kjemikalier som kalles nevrotransmittere bli ubalansert. Antidepressive medikamenter forsøke å bringe disse nevrotransmittere tilbake i balanse, og lindre symptomene på depresjon.

Selv om den eksakte årsaken ikke er kjent, har tre nevrotransmittere blitt identifisert som å være relatert til depresjon. Undersøkelser viste ubalanser i dopamin, noradrenalin og serotonin hos pasienter med depresjon. En SSRI og en SNRI begge påvirker absorpsjonen av serotonin, men en SNRI påvirker også noradrenalin i hjernen.

En annen forskjell mellom en SSRI og SNRI er kronologisk. SSRI var det første gjennombruddet medikament for behandling av depresjon, og denne typen medisiner er fortsatt mye brukt. SNRI er nyere og kan reflektere mer progressiv forskning på hjernens kjemi av deprimerte individer.

Bivirkninger kan variere mellom en SSRI og SNRI. Delt mulige bivirkninger inkluderer agitasjon, nedsatt seksuell lyst, tretthet, tørr munn, erektil dysfunksjon, hodepine, søvnløshet, kvalme, utslett, svetting, og vektøkning. Andre bivirkninger forbundet bare med SNRI inkluderer forstoppelse, hjertebank, økt blodtrykk, muskelsvakhet, og synsproblemer. Disse forholdene bare forekomme hos noen pasienter som tar antidepressiva.

Noen sammenligninger tyder på at SNRI stoffene virker bedre enn SSRI; Men er dette synet svært subjektiv. Antidepressive effekten svært forskjellig fra pasient til pasient, og det kan ta mange uker eller måneder for å finne den beste behandling for et gitt individ. En grunn til at en SNRI kan være mer effektiv enn en SSRI er at det påvirker både serotonin og noradrenalin-nivåer i hjernen. Serotonin påvirker humør, og noradrenalin påvirker energinivået og årvåkenhet. Ved å heve nivåene av både nevrotransmittere, kan en SNRI gir større lindring av symptomer på depresjon.

Mange av de mest vanlige antidepressive legemidler er klassifisert som enten en SSRI eller SNRI, men alle depresjon behandlinger varierer i effektivitet. Medisinsk forskning viser at det som fungerer for en person kan ikke fungere for en annen. Mild depresjon som ikke inkluderer angst eller panikklidelse ofte svarer godt til en SSRI. Når depresjon kommer med den ekstra symptomer på angst eller panikk, kan en SNRI være mer hensiktsmessig fordi den fokuserer på flere nevrotransmittere.

  • Serotonin i hjernen bindes med serotoninreseptorer.
  • Effektiviteten av antidepressiva varierer mye fra pasient til pasient.
  • SNRI kan ha hjerterelaterte bivirkninger.