Hva er orale steroider?

Orale steroider er steroider som er gitt i en formulering som er ment å tas oralt, vanligvis i form av piller, selv om sirup er også tilgjengelig. Det finnes en rekke grunner til at en lege kan foreskrive muntlig steroider og de fleste apotek har disse formuleringene tilgjengelig for det formål å fylle resepter. Som med alle medisiner, er det viktig å få tilstrekkelig opplæring i hvorfor orale steroider blir foreskrevet, hvordan de skal brukes, og hvilke tegn til komplikasjoner for å se opp for, slik at eventuelle problemer kan rapporteres raskt.

Tar medisiner muntlig kan være enklere enn å bruke andre leveringsmetoder, spesielt for langsiktig bruk. En annen fordel med orale steroider er at de handle raskt og gå inn i systemet svært raskt. Doseringen er også lett å regulere, slik at behovene til en pasient kan bli møtt, og stoffene er lett å håndtere.

I medisinsk praksis, er en vanlig grunn til å bruke muntlige steroider for å behandle astma. Pasienter med kroniske lungesykdom kan ta periodiske steroid "bursts" for å redusere betennelse, slik at de kan puste lettere. Steroider kan også være foreskrevet å adressere betennelse i andre områder av kroppen. Høye doser brukes ofte til å begynne å løse problemet raskt, og deretter dosen trappes gradvis av slik at pasienten kan bli avvent fra narkotika.

Personer som ønsker å ta steroider for ytelse ekstrautstyr grunner kan også ta orale steroider. De foretrekker disse stoffene fordi de handle raskt og de også forbrenne raskt, noe som reduserer risikoen for at de vil bli identifisert på en doping test. Selv om dette ikke er etisk, det absolutt ikke stoppe noen utøvere som ønsker å få et forsprang på konkurrentene sine og er villig til å risikere.

Steroider, inkludert muntlig tilgjengelige former, kommer med bivirkninger, spesielt hvis narkotika blir brukt i en lengre periode. Orale steroider kan føre til vektøkning, endringer i appetitt, irritabilitet, væskeretensjon, vektøkning, glaukom, høyt blodtrykk, mottakelighet for infeksjoner, og bentap. Pasienter som trenger å ta orale steroider på sikt bør overvåkes nøye, slik at bivirkninger kan identifiseres og håndteres.

Spesifikke retninger for lagring og administrering av orale steroider variere. Som en generell regel bør narkotika oppbevares på et tørt og kjølig sted utilgjengelig for barn og kjæledyr, helst i originalemballasje. Beholderen skal være tydelig merket med medisiner, dosering, og utløpsdatoen.

  • Orale steroider kan føre til vektøkning.
  • Orale steroider blir ofte brukt til å behandle astma.
  • De fleste apotek har muntlig steroid formuleringer på lager for kunder med resepter.
  • Orale steroider kan gi irritabilitet.