Hva er behandlingen for Sudden Oppkast?

Plutselig oppkast kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert matforgiftning, fordøyelsesforstyrrelser, eller alvorlige infeksjoner. Behandling for dette symptomet er tilpasset individuelle behov og avhenger av den underliggende årsaken, flere symptomer, og den generelle alder og helse for pasienten. Noen av de vanligste typer behandling for plutselig oppkast inkluderer endringer i kostholdet, drikke rikelig med væske, og bruk av over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Hvis komplikasjoner som alvorlig dehydrering oppstår, kan en mer intensiv behandling i et sykehus være nødvendig. Noen konkrete spørsmål eller bekymringer om utbruddet av plutselig oppkast i en individuell situasjon bør diskuteres med en lege eller annet medisinsk faglig.

Det første trinn i behandlingen av plutselige oppkast, etter kontakt med en lege for å oppnå en nøyaktig diagnose, er vanligvis en økning i væskeinntak. Vedvarende oppkast kan føre til at kroppen mister mer væske enn normalt forbrukes, fører til en potensielt alvorlig komplikasjon som kalles dehydrering. I et forsøk på å hindre at dette skjer, er ekstra væskeforbruket vesentlig.

Mange mennesker som opplever plutselig oppkast ikke klarer å holde ned alle typer mat. En midlertidig flytende diett kan anbefales i disse tilfellene. Bland matvarer som bananer, ris og vanlig toast kan gradvis bli lagt til diett som tolerert av pasienten. Krydret, fet eller fet mat bør unngås inntil pasienten har opplevd en full gjenoppretting.

Over-the-counter medisiner som er utviklet for å behandle kvalme kan være fordelaktig for noen som opplever plutselig oppkast. Sterkere medisiner kan være foreskrevet av lege dersom oppkast fortsetter. Hvis en feber eller sterke magesmerter følger med oppkast, bør medisinsk nødhjelp oppnås. Oppkast som varer mer enn et par dager, eller er ledsaget av andre symptomer bør rapporteres til lege for videre evaluering.

Symptomer som svimmelhet, munntørrhet, og uregelmessig hjerterytme kan tyde på at dehydrering er oppstått. Hvis pasienten ikke er i stand til å holde nede nok væske, kan et kort sykehusopphold blir nødvendig. Et lite rør kjent som et kateter settes inn i en blodåre, slik at fluider og eventuelle nødvendige medikamenter kan bli innført direkte inn i kroppen. Hvis det plutselig oppkast er fast bestemt på å være forårsaket av komplikasjoner som blindtarmbetennelse, galleblæresykdom, eller en tarmobstruksjon, akutt kirurgi for å reparere problemet kan oppstå før pasienten forlater sykehuset.

  • Hvis alvorlig oppkast vedvarer i mer enn et par timer, er det viktig å se en lege.
  • Økt væskeinntak er ofte et første skritt i behandling av plutselig oppkast.
  • Blindtarmbetennelse kan forårsake plutselig oppkast.
  • Rice er en anbefalt mat for noen som har opplevd plutselige brekninger.
  • Plutselig oppkast kan være forårsaket av et magevirus.
  • Mange mennesker som opplever plutselig oppkast ikke klarer å holde ned alle typer mat.