Hva er en signatur AvtaleGiro?

En signatur belastning er veldig mye som å bruke et kredittkort for å betale for varer. Når et debetkort har store kredittkort firmalogoer, typisk MasterCard eller Visa ®, dette betyr at den kan brukes på samme måte som et kredittkort ville bli brukt i de fleste butikker. Men i motsetning til kredittkort, er debetkort knyttet direkte til en bankkonto, i stedet for til en linje av kreditt. Kjøp bare fungerer i de fleste tilfeller, hvis beløpet på bankkontoen er stor nok for kjøpet. Den store forskjellen mellom signaturen debet og ved hjelp av en PIN-kode for å sikre transaksjonen er at PIN eller fødselsnummer ikke brukes til kjøp; i stedet en kunde bare signerer for kjøpet, akkurat som de ville gjort hvis de fikk bruke et kredittkort.

Det er andre forskjeller mellom en signatur debet kjøp og en PIN debet kjøp. For selgere, disse transaksjonene er vanligvis mindre enn kredittkorttransaksjoner, men mer enn PIN-transaksjoner. Dette har ført til at mange selgere å installere PIN nummer inndataenheter i stedet for å bare tilby signatur korttjenester. De kan også praktisere en type oppmuntring kalt styring, hvor de ber kunden om å oppgi sin PIN-kode i stedet for å signere for kjøpet for å spare penger på hver transaksjon.

Styringen er ikke sett på vennlig av banker som tilbyr signatur debetkort til kunder fordi de vil tape litt penger på et kjøp gjort av PIN belastning. De har imidlertid ikke bedt selgere til å slutte å bruke det. I stedet har de tilbudt insentiver til kunder å begynne å be om og bruke signaturtransaksjoner.

Noen banker tilbyr pengene tilbake eller spesielle bonus belønninger til kunder som vil velge for å lage en signatur debettransaksjon i stedet for å taste inn en PIN-kode. Ikke alle banker gjør, men det er viktig å vite at de vil vurdere en høyere avgift til kjøpmannen for transaksjonen. Kunder som virkelig liker å jobbe med en bestemt kjøpmann kan velge å bruke en PIN-transaksjonen når det er tilgjengelig for å spare de kjøpmann penger.

På den annen side kan bonuser eller bekvemmelighet gjøre ved hjelp signaturen debet tilnærming til betaling enklere. For de som aldri kan huske sin PIN-kode, er det ikke nødvendig for transaksjoner med mange kjøpmenn, forutsatt at de tar større kredittkort. En ting folk bør vite om disse transaksjonen er skjønt de kan sette holder på en viss sum penger på en konto, og hvis kontoen ikke har nok penger til å rettferdiggjøre hold, kan kortet bli avvist. Dessuten kan det ta noen dager for laste å gå av en konto, og dette kan fryse penger over den faktiske kjøpesummen, noe som gjør det midlertidig utilgjengelig. Når belastningen er behandlet, blir sperringen fjernes vanligvis, men det kan vise seg å være upraktisk, mens det forblir på plass.

  • Debetkort blir rappet gjennom en terminal.
  • Visse bonuser kan gjøre ved hjelp av signaturen debet tilnærming til betaling enklere.