Hva er esomeprazol magnesium?

Esomeprazol magnesium er en protonpumpehemmer medisiner, noe som reduserer syrenivået i magen og behandler forhold som gastrointestinale (GI) magesår, Zollinger-Ellis syndrom, og GI refluks. Denne formuleringen av stoffet er bare én type esomeprazol og er tilgjengelig i bare noen få land. Alle former for denne syren redusering har lignende advarsler, medisinsk tilstand og legemiddelinteraksjoner, og godartede og alvorlige bivirkninger.

Protonpumpehemmere (PPI) stoppe visse enzymer i mage-tarmkanalen fra å produsere syre. De er forskjellige fra raskere virkende syre blokkere såkalte H2-hemmere, som arbeider innen en time eller to av administrasjonen. I kontrast, PPIs ta lengre tid å jobbe, vanligvis minst et par dager. Når de begynner å produsere fordeler, de er vanligvis sterkere enn H2-hemmere og krever bare en dose en gang eller to ganger om dagen. Likevel betyr måten PPIs arbeidet de aren € ™ t beregnet for sporadisk bruk.

Som nevnt, er esomeprazol magnesium bare en av de tilgjengelige preparater av denne PPI, og det ISNA € ™ t oppnåelig i at mange regioner. Andre typer av dette stoffet inkluderer esomeprazol natrium, som ofte brukes for intravenøs levering. Alternativt kan medisinen bare bli solgt som esomeprazol eller under en rekke merkenavn. Hver forberedelse er relativt lik i effektivitet og handling.

Viktige advarsler nå følge dette stoffet. Det kan senke magnesium nivåer betydelig, noe som kan føre til beslag, farlige endringer i hjerterytmen, og muskelspasmer. Denne negative effekten en tendens til å skje bare med langvarig bruk av et år eller mer, men ita € ™ s nå anbefalt at pasienter som tar esomeprazol magnesium ha en regelmessig evaluering av magnesium i blodet.

Ved hjelp av esomeprazol magnesium er kontraindisert hos personer med visse medisinske tilstander eller hos pasienter i visse aldre. Medisinen Hasna € ™ t blitt bestemt trygt for barn eller for gravide og ammende pasienter. Det er dokumentert at personer over 50 år, spesielt de med osteoporose, kan ha høyere risiko for benbrudd hvis de bruker dette stoffet. Også pasienter med leversykdom kreve endringer i dosering.

Esomeprazol magnesium har mange interaksjoner, også, som kan enten contraindicate bruken eller nødvendiggjøre en justering av dosen. Noen kjente interaksjoner med beroligende midler som diazepam, hjerte medisiner som digoksin og warfarin, og visse antibiotika. Pasienter bør grundig gjennomgang med en lege alle medisiner de bruker før akseptere resepter for nye legemidler for å unngå komplikasjoner.

Bivirkninger av esomeprazol magnesium kan være godartet eller alvorlig. Mindre alvorlige reaksjoner inkluderer en rekke symptomer fra magen som gass, kvalme, diaré, eller forstoppelse. Noen pasienter har også hodepine eller oppleve tørr munn. Mange av disse symptomene avta med tiden, men hvis de forblir og er plagsomme, bør pasienten konsultere sine leger.

I andre tilfeller bivirkninger garanterer øyeblikkelig legehjelp. Pasienter bør få hjelp med en gang hvis de opplever ekstrem allergi med elveblest, pustevansker, og hevelse i ansiktet, lepper og tunge. Andre alvorlige bivirkninger er noen form for utslett eller peeling hud, og hevelse i bena, ankler eller håndledd.

  • Protonpumpehemmere er anbefalt for tilstander som magesår.
  • Personer over 50 år, kan ha høyere risiko for benbrudd hvis de bruker esomeprazol magnesium.
  • Tar esomeprazol magnesium kan senke magnesium nivå i kroppen betydelig, noe som kan føre til farlige endringer i hjerterytmen.
  • Esomeprazol magnesium reduserer magesyre og kan brukes til å behandle acid reflux.