Arbeide med effektforhåndsinnstillinger i Adobe Premiere Elements

Å gjøre å bruke og endre videoeffekter enklere, kommer Premiere Elements med en samling av effektforhåndsinnstillinger. Hver forhåndsinnstilling er en samling innstillinger som utfører vanlige oppgaver som å vaske over et stillbilde eller lage en bilde-i-bilde (PIP) effekt. Snarere enn å bruke minutter eller timer finjustering motion kontroller, nøkkelbilder, og andre effektinnstillinger, du bare slippe en forhåndsinnstilt på klippet, og dermed påføre en flåte av forhåndsbestemte innstillinger umiddelbart. Disse forhåndsinnstillinger er utrolig tidsbesparende verktøy selv veteran video fagfolk kunne sette pris på.

Ved hjelp av en forhåndsinnstilling er enkelt. Bare dra og slippe en forhåndsinnstilling fra Effects vinduet til et videoklipp, akkurat som du ville gjort med noen annen effekt. Alle innstillinger relatert til den forhåndsinnstilte brukes på klippet; Du kan imidlertid alltid finjustere innstillingene hvis du ønsker det.

Kartlegging effektforhåndsinnstillinger Premiere Elements

Du kan finne effektforhåndsinnstillinger i Effekter vinduet (Vindu -> Effects). The Presets-mappen i Effects vinduet inneholder flere undermapper. Forhåndsinnstillinger som kommer med Premiere Elements inkluderer:

 • Skråkanter: De to forhåndsinnstillinger i denne undermappe raskt skrå kantene av videobildet, og gir en skrå bilderamme utseende.
 • Tåkelegger: The Fast Blur I forhånds fører klippet for å starte ut ekstremt uskarpt. Bildet kommer raskt i fokus, og klippet spilles normalt til enden. Bruk denne forhåndsinnstilt til å gi inntrykk av at kameraet fokuserer på på scenen i klippet. Fast Blur Out er lik, men bildet går uskarpt på slutten av klippet.
 • Fargeeffekter: Disse 13 forhåndsinnstillinger raskt bruke fargeendringer til et klipp. For eksempel, hvis du ønsker å raskt gi en radikalt rød fargetone til klippet bruke Hyper Tint Red forhåndsinnstilling. Øk Saturation forhånds raskt øker fargemetningen i et klipp, og er en fin måte å forbedre utseendet på klipp som er solen vasket eller på annen måte mangler fargedybde uten å gjøre for mye tidkrevende effekt tweaking.
 • Horisontale Bilde Pans: Hvis du noen gang har brukt Apples iMovie, kan du bli kjent med Ken Burns effekter som kommer med senere versjoner av at Macintosh-bare program. Horisontale bildepanoreringen forhåndsinnstillinger er tilgjengelige med Premiere Elements er lik Apples Ken Burns effekter; for eksempel, kan du panorere over et stillbilde som ellers ville sitte statisk og livløs på skjermen. Hvis du noensinne har sett en film av den kjente dokumentaristens Ken Burns, har du sikkert sett denne teknikken brukt mange ganger i sitt arbeid. Den historiske fagstoffet av Burns 'filmer krever vanligvis mange stillbilder, og panorering sakte over disse bildene gjenskaper en følelse av bevegelse og handling at seerne forventer fra en videopresentasjon.
 • Horisontal Bilde Zoomer: I likhet med forhåndsinnstillinger bildepanoreringen, horisontale bilde Zoom presets zoome inn eller ut på et bilde. Disse forhåndsinnstillinger er spesielt morsomt og nyttig når det brukes på titler. Titler som zoome inn eller ut av syne når du leser dem er veldig kult når de ikke er overdrevet.
 • Mosaikk: Disse to forhåndsinnstillinger er mye som forhåndsinnstillingene Blur, men bilde "mosaikk" i eller ut heller enn uklarheter.
 • Pips: PiP står for bilde-i-bilde. Frem til utgivelsen av Premiere Elements, lage bilde-i-bilde-effekter var en tidkrevende prosess som krevde mye finjustering av bevegelses innstillinger. Hva brukes til å ta minutter eller timer nå tar bare sekunder. Bare slippe en PiP forhåndsinnstilt på et klipp og du har en umiddelbar bilde-i-bilde-bilde.
 • Solarizes: The Solarize effekt blander et bilde med sin negative. De to Solarisa presets lage et klipp "solarize" inn eller ut som den spiller.
 • Twirls: Vil du ha en videobildet for å snurre inn i visningen eller snurre ut i en vortex? Påfør en av forhåndsinnstillingene Twirl å raskt lage denne effekten.
 • Vertikale Bilde Pans: Disse forhåndsinnstillingene er akkurat som den horisontale bilde Pans, men de panorere vertikalt i stedet for horisontalt.

Kanskje du lurer på om du kan bruke de vertikale og horisontale bilde zoomer og panner sammen for å søke en diagonal effekt. Vel, det virker ikke. Problemet er at disse forhåndsinnstillinger endrer bevegelses innstillinger, så når du bruker en forhåndsinnstilt den fortrenger motion innstillinger som er gjort av en annen forhåndsinnstilling. En diagonal effekt ville kreve manuell justering av eksisterende forhåndsinnstillinger. Lek litt med det hvis du har et par timer til overs.

 • Vertikal Bilde Zoomer: Jepp, du gjettet det. Vertikale Bilde zoomer er bare opp-og-ned-versjoner av venstre og høyre Horisontal bilde Zooms.

Besparende dine egne forhåndsinnstillinger

Hvis du har dine egne effektinnstillinger som du liker å bruke på en regelmessig basis, kan du lagre disse innstillingene i en forhåndsinnstilling av dine egne. For eksempel, hvis du bruker en horisontal bildepanoreringen forhåndsinnstilt til et bilde og deretter finjustere Motion-innstillingene slik at bildet faktisk panner diagonalt, kan det være lurt å lagre din egen "diagonal pan" forhåndsinnstilling.

Slik lagrer du en forhåndsinnstilling, gjør du følgende:

1. Juster effektinnstillingene slik du liker dem.

2. I Effect Controls vindu, høyreklikker du på navnet på effekt under videoeffekter og velg Lagre forhåndsinnstilling fra menyen som vises.

Lagre forhånds dialogboks.

3. Skriv inn et beskrivende navn for forhåndsinnstillingen i navnefeltet.

Hvis du oppretter en kameravisning forhåndsinnstilling, for eksempel, kan det gjøre et godt navn for forhåndsinnstillingen.

4. Velg en type setting for forhåndsinnstillingen.

Alternativene er Scale, Anker til In Point, og anker til Out Point.

• Anker i punkt innebærer at effekten vil begynne på klippets I punkt.

• Anker til Out Point betyr den forhåndsinnstilte vil automatisk bli brukt på slutten av klippet.

• Scale skalerer bare effektinnstillinger til å omfatte hele klippet.

5. Skriv inn en beskrivelse for forhåndsinnstillingen i feltet Beskrivelse.

Denne informasjonen er viktig fordi flere måneder fra nå kan du glemme nøyaktig hva denne forhåndsinnstillingen gjør - selv om du har gitt det en spennende og beskrivende navn.

6. Klikk på OK for å lagre forhåndsinnstillingen og lukke dialogboksen.

Når du lagrer din egen forhåndsinnstilling, vises den innstilte på toppen av Effects vinduet. Bare dra og slipp den forhåndsinnstilte til et klipp til raskt å bruke den, akkurat som du ville gjort med noen annen effekt eller forhåndsinnstilling.