Hva er en hage Arbor?

En hage arbor er en utendørs struktur brukes som et designelement i en hage. Det kan være så enkelt som en gate-lignende struktur eller ta form av en stor struktur som omslutter eller tilfluktsrom en uteplass. Sidene og tak er vanligvis laget av flettverket og derfor delvis åpen for elementene. En hage akselen har vanligvis minst en åpen side, men kan også være åpen på alle fire sider. Arbors ly ofte uteservering, vanligvis benker men også svinger eller individuelle stoler. Med sine smårutete vegger og tak, er klatreplanter ofte trent til å vokse på garden arbors for dekorativ effekt.

En av de mest vanlige typer hage aksel er en enkel port som kan være buet, rektangulær, eller en topp. Det kan eller kan ikke ha en hengslet dør. Arbor porter, som kan være beskjeden eller svært utsmykkede, kan brukes for en dekorativ effekt for å markere en passasje inn i en annen del av en hage.

I store hager, kanskje en arbor utpeke inngang til en del av hagen som har en annen type planter, eller passasje inn i en vann hage med en dam. En hage arbor kan brukes markere oppføring av en plen i en formell hage, en vei fra en gårdsplass på en gressplen, eller noen annen forskjell eieren ønsker å trekke oppmerksomhet til. Arbor porter kan skreve stier, asfalterte gangveier, eller små konkrete terrasser.

En hage arbor er ofte brukt som et sted for retreat i en hage, kanskje for å gi skyggefulle sitteplasser i en innfelt område. På sitt enkleste, kanskje en retrett arbor være noe mer enn en benk under overlappende grener. For ly, kunne en bortgjemt lysthus i hagen inkluderer et gitter tak og tre vegger, alle har tykke klatreplanter på utsiden.

I formelle hager eller parker med masse plass, kan en hage arbor være ganske stor. Store lysthus kan støttes med innlegg og ha åpne sider for å tillate tilgang til et bord og stoler. Selv om de kan være nakne, hengende potte blomster og vinranker er vanlige dekorasjoner. Lange gangveier med gittervegger og tak er et annet eksempel på en stor hage Arbor.

Et stort utvalg av hage lysthus kan kjøpes i tre eller plast for hjemme montering. Bøker har mange planer for bygging av alle typer lysthus. De inneholder ofte råd for lokalisering lysthus samt anbefalinger for planter å dekorere dem med.