Hva er en drage Turtle?

En drage skilpadde er en kinesisk mytologisk skapning. Den har kroppen til en skilpadde og hodet til en drage. Slike skapninger ofte bære kraftig symbolikk i kinesisk mytologi, og dragen skilpadde er intet unntak. Skapningen er noen ganger representert i Oriental designfilosofi kalt feng shui. Det har også dukket opp i tegneserier, videospill, og populær underholdning på begge sider av Stillehavet.

Akkurat som vestlig kultur utviklet astrologiske symboler for å representere de synlige konstellasjoner, gamle kinesiske kulturen skapt sin egen astrologi. I det gamle Kina, ble den østlige himmelen dominert av en drage, mens den nordlige himmelen var området for det svart skilpadde. Hver av disse skapningene var assosiert med årstidene, elementer, og menneskelige egenskaper. Skilpadde, en berømt langlivet dyr, ble antatt å representere lang levetid, mens dragen betydde suksess og lykke. Kombinere disse to skapningene, ble dragen skilpadde tenkt å bringe langsiktig suksess i arbeid, relasjoner og politikk.

For dette formål, representasjoner av dragen skilpadde dukker ofte opp i kinesisk kunst. Feng shui, den kinesiske designtradisjon, fastholder at den strategiske plasseringen av en slik art kan ha nytte medlemmer av en husstand. For eksempel å plassere mynter i, nær eller under en drage skilpadde figurine angivelig sikrer en økning i inntekt. Plassere en slik figur i nærheten av en sittegruppe sies å være gunstig for relasjoner, mens plassere en i en nordøstlige delen av huset hjelpemidler pedagogiske sysler. Feng shui praksis ble moderne i den vestlige verden i slutten av det 20. århundre, selv om deres åndelige betydninger ble ofte tapt i oversettelsen.

I det 21. århundre, feng shui var bare ett av mange aspekter av østlig kultur omfavnet av den vestlige verden. Chinaâ € ™ s voksende tilstedeværelse i det globale markedet var en faktor i den økende fascinasjon med orientalsk kultur, historie og kunst. Tegneserier, filmer og animasjoner ble importert til Amerika og Europa, mens Kina ble et populært turistmål for vestlige besøkende. Dermed dragen skilpadde, en gang et symbol med mening bare i Kina, vises nå i massemedia rundt om i verden. Observatører er ofte uvitende om sin opprinnelige betydning og symbolikk.

Dragen skilpadde har vært representert i kinesisk kunst i århundrer. Ett slikt eksempel, en emalje figurine vises i en omreisende museum utstillingen, dateres til Ming-dynastiet av det 14. århundre. I nyere tid, tegnet Bowser i Mario Brothers videospill er en drage skilpadde, et faktum som ofte blir oversett på grunn av hans stilisert design. En annen slik skapning vises som et monster i Dungeons and Dragons rollespill, igjen uten sin betydning som bærer av lykke.