Hva er et miljøstyringssystem?

Et miljøstyringssystem bruker ulike komponenter for å manipulere omgivelsene i et lukket område, som er spesielt nyttig når du prøver å gi høy luftkvalitet. Disse systemene er vanligvis brukes på fly for å bidra til å gi komfortable og trygge omgivelser for både mannskap og passasjerer. Den kan kontrollere temperaturen, filtrere den for å sikre høy luftkvalitet, kontrollere luftfuktigheten, og opprettholde en sikker kabintrykket.

Den miljøstyringssystem stadig sirkulerer luften inne i en hytte i et fly. Luften blir pustet av passasjerer og mannskap er en blanding av behandlet luft utenfra, og resirkulert, eller gjenbrukt kabinluft. Resirkulere noen av luften bidrar til å spare energi, og gjør det mulig å være i bevegelse gjennom kabinen på en raskere hastighet. Air er brakt inn i flyet gjennom inntak plassert på flyet. Det er da satt under trykk og behandlet, og deretter blandet med en lik mengde av resirkulert luft og blåses gjennom kabinen. Etter å ha reist gjennom hytta, er omtrent halvparten av luften utmattet på utsiden, den andre halvparten er reservert for å brukes på nytt igjen, og syklusen fortsetter.

En av prosessene hytta luft gjennomgår er trykksetting. Dette er svært viktig for at folk i flyet for å være i stand til å puste ordentlig siden lufttrykket på en typisk flyhøyde er mye forskjellig fra trykket på bakken. Uten systemer på plass, trenger lungene ikke fungere fullt ut. For å kompensere for dette, trykksetter omgivelsesstyresystemet luften i kompressortrinn ligger i jet-motorer, slik at luften inne i flyet er omtrent den gjennomsnittlige trykk som det er på bakken.

Den trykk prosessen etterlater luften veldig varmt, så det miljøstyringssystem trenger å kjøle luften. Luften kjøles i varmevekslere som er plassert i jetmotorer. Deretter blir det avkjølt ytterligere ved de kalde utetemperaturer som den reiser gjennom kanaler på vingene. Til slutt, hvis det er nødvendig, blir den avkjølt i air condition enheter før vi går i flyet hytta.

Etter å ha forlatt luftkondisjonering avdelinger, luften blandes med filtrert resirkulert luft fra hytta. Fuktighet er justert. Luften er normalt svært tørt i store høyder, noe som er å foretrekke å fuktig luft i et fly av flere grunner. Årsaker kan være det faktum at fuktighet kan føre til skader og korrosjon på flyets delikat instrumentering, og det kan også stimulere veksten av bakterier. Den miljøstyringssystem opprettholder fuktighet på rundt ti prosent, noe som er bedre for flyets systemer, og sunnere for beboerne.

All luft som kommer til å bli resirkulert er gått gjennom høyeffektiv partikulær luft (HEPA-filter) som den forlater hytta. HEPA-filtre fjerner praktisk talt alle partikler fra luften som skal gjenbrukes av omgivelsesstyresystemet. Bakterier og virus er også fjernet og fanget av disse filtre, noe som er nyttig for å hindre spredning av sykdom mellom passasjerer. Filtreringen bidrar til å opprettholde et sunt og trygt miljø for alle flyets passasjerer.

  • En ideell fuktighetsnivå er omtrent 45 prosent.
  • Laboratorier som omhandler visse kjemikalier må ha omfattende miljøstyringssystemer.
  • For mennesker å overleve et fly i store høyder, må fly pumpe trykkluft inn i sine hytter.
  • Noen bil air condition systemer resirkulere luft.