Hva er Load Shedding?

Elektrisiteten som folk bruker er vanligvis produsert og levert av selskaper. Load Shedding resultater når folk krever mer strøm enn et selskap har å gi. For å løse situasjonen, kan det selskapet har å nekte visse brukere elektrisitet til visse tider. Load Shedding er noen ganger referert til som rullende blackouts. Dette kan være litt lure siden outs er generelt ikke planlagt.

Mange tar elektrisitet for gitt. Dette er ofte fordi folk tror elektrisitet er ubegrenset. I mange deler av verden, spesielt i utviklingsland, dette er ikke sant.

Tilveiebringe elektrisitet innebærer å omdanne noen type kilde til energi som kan brukes til å produsere den nødvendige strøm. For eksempel kan kull eller vannkraft benyttes. Selskapene som er involvert i denne prosessen vanligvis har en begrenset kapasitet, noe som betyr at de kan bare produsere så mye. Det finnes også tilfeller når ressursene brukes til å produsere elektrisk kraft er begrenset eller utilgjengelig.

Load Shedding oppstår når forbrukerne krever nivåer av forsynings som overstiger deres providersâ € ™ kapasiteter. Når disse typer trusler er truende, er folk ofte advart mot å spare strøm og begrense sitt forbruk. Denne strategien viser seg ofte ineffektiv, slik at leverandørene må ty til mer drastiske tiltak.

En blackout er vanligvis en ukontrollert strømbrudd. Hvis store krav blir stående uløst, vil dette bli resultatet. Blackouts, men kan være problematisk. Siden forbrukere har ingen indikasjon på når en blackout vil oppstå, kan de være til bry i urimelig grad. For leverandører, kan blackouts resultere i ødelagte nettverk.

Load Shedding er en kontrollert alternativ reaksjon på overdreven etterspørsel. Å lette byrden på seg selv og sine forbrukere, kan leverandører begynne å rasjonere strøm. Stedet for å tillate en blackout å skje, noe som kan føre til at mange mennesker å være uten strøm i en ukjent mengde tid, kan leverandører stenge strømmen selv.

Dette er vanligvis en del av en plan. Leverandørene bestemmer hvordan du best kan fordele elektrisitet så byrden av mangel kan spres over sine nettverk. Load Shedding ofte innebærer tidsplaner som bestemmer hvilke områder som vil bli nektet makt og til hvilke tider vil det skje.

Lastutkobling er referert til som valsebrudd på grunn av dette. Først, blir strømmen av elektrisitet skåret i ett område for en forhåndsbestemt tidsperiode. Deretter er forsyninger til igjen i det området og koblet andre steder. I mange tilfeller folk i de berørte områdene, spesielt bedrifter som supermarkeder som er avhengig av strøm, blir varslet på forhånd.