Hva er noen måter jeg kan fjerne Caulk?

Laget av enten latex eller silikon, er caulk en fleksibel fugemasse brukes til å fylle skjøter og sprekker mellom bygningsdeler som for eksempel vindusrammer, VVS, og flisarbeid. Drivning brukes for å hindre fukt og luft fra snikende inn i hullene fordi det forblir fleksibel. Dette er spesielt viktig siden bygge materialer som mur og tre kan utvide og kontrakt på ulike priser på grunn av temperatur og andre endringer. Latex kittet er vanligvis mer kostnadseffektivt enn silikon, men det har en tendens til å vise slitasje raskere. Begge typer kan bryte ned i løpet av årene, noe som gjør det noen ganger nødvendig å erstatte kittet.

For å fjerne fugemasse, er det viktig først å fastslå hvorvidt eller ikke en bunnkledning ble brukt under den opprinnelige installasjonen. En Backer stang er en tau-formet stykke skum brukes til å fylle i hoveddelen av en joint for å støtte caulk. Hvis det ble anvendt i et tynt overflatelag, vil det ha forblitt fleksibel. Hvis det ble anvendt et tykt lag, vil det sannsynligvis har stivnet, slik at fjerning litt vanskeligere. Uansett, dersom en bunnkledning ble anvendt, er det foretrukket å fjerne fugemasse og bunnkledning på samme tid.

Når du ønsker å fjerne caulk, vil det være viktig å ikke skade de omkringliggende materialer. Av denne grunn, må du vurdere de verktøyene du bruker under fjerningen. Bruk aldri en skrutrekker til å skrape limet filler som det kan chip og løft rundt flis og trevirke på grunn av sin hodeform.

Mange produkter er tilgjengelig som hevder å bidra til å fjerne caulk; dessverre, de fleste er ineffektiv. Den beste angrepsplan er å mette området med vann mens du arbeider. Det er ingen enkel måte å fjerne fugemasse, og det kan være en tidkrevende jobb, men vann kan bidra til å mykne materialet og gjøre det lettere å håndtere.

Den optimale metoden for å fjerne caulk er å bruke nebbtang eller pinsett. Få et hjørne av fugemasse opp, ta tak tett med tang, og trekk den ut i lange strimler. Hvis caulk er oppløses, kan en barberhøvel brukes til å nøye skrape ut små biter av rusk. Backer staver kan fjernes ved hjelp av samme metode.

Når alle spor av fugemasse har blitt fjernet, til vakuum med leddet sikre at ingen rester forblir. Hvis du arbeider i en høy mugg område som et bad eller kjøkken, eliminere muligheten for bakterier dvelende bak ved å vaske området med et blekemiddel og vann. Til slutt bør du nok vente 24 timer eller så før du påfører ny caulk å sikre at området er tilstrekkelig tørket ut.

  • En blekemiddel og vann kan være en viktig del av å bli kvitt mugg før du påfører ny caulk.
  • En caulk pistol.
  • Pinsett kan brukes til å fjerne calk.