Hva er en Luking Blade?

En luke bladet er en tynn metall blad designet for å få ugress ut av trange steder, og redskaper av mange forskjellige navn kan tjene dette formålet. En hage kniv, beskjæring kniv, Cape Cod ugress - også kjent som en Yankee ugress eller en sprekk ugress, en patio kniv - også kjent som en nederlandsk uteplass kniv, en Hori-Hori kniv fra Japan, og en Kirpi fra India er noen av verktøyene som kan brukes som en luke blad. Formen og design av hver type luking blad passer det for varierende formål. For planter som løvetann, som kan regenerere fra en del av kranen rot, er fjerning av den komplette springen roten viktig å demme ugress, og et verktøy som kan nå helt ut til enden, og fjerne det er viktig. En annen vurdering er håndtaket lengde: de fleste typer luking bladene karakteristisk ha korte håndtak, men noen er tilgjengelig med lange håndtak, slik at brukeren kan luke uten å bøye eller lutende.

Kniv Hagehage Knife. Er noen ganger brukt som en fellesbetegnelse for alle blad med et håndtak som brukes i en hage. Andre ganger, viser det til en spesialdesignet luke blad eller en flerbruks blad som inkluderer luking blant flere funksjoner, for eksempel, generell beskjæring og skjæring. Noen ganger kan en slik kniv kan også være utformet for snagging, som betyr "trimming kvister og små grener fra et tre", eller med andre ord, å fjerne biter som kan ulempe dere. Et slikt verktøy er noen ganger kalt en snagging kniv eller en hagearbeid / snagging kniv. Gitt denne bredden av mening, er bare en generell beskrivelse mulig: en hage kniv har en skarp, rett eller buet blad som kan eller ikke kan kaste seg inn i håndtaket for sikker oppbevaring. Bladet er ofte formet som som i et vanlig lommekniv.

Beskjæring Knife. En beskjæring kniv har en særegen buet blad som ser noe sånt som en tykk øyenbryn. Kurven på bladet er meget utpreget, og hele kniven kan være stort eller lite, avhengig av om den er beregnet for lett arbeid eller tung skjæring. På grunn av sin tynne, skarpe blad design, kan det fungere som en luke blad, forutsatt at weed har sine røtter og ikke for dypt.

. Cape Cod ugress, Yankee ugress, eller Crack ugress Dette luke bladet er lett gjenkjennelige med sin design: den har en lang trehåndtak, inn som en metall skaft med en 90-graders sving er satt inn og ut av dette kommer en dråpeformet blad. Dette verktøyet kan lett bli kjørt ned sprekker i fortauet eller innkjørsler for å fjerne ugress eller gress.

Patio Knife eller nederlandsk Patio Knife. Dette karakteristiske blad er mer eller mindre L-formet og danner en rett vinkel på utsiden, samtidig som de har en buet kant på interiøret, passet det til en rekke kutte arbeidsplasser. Dens fint spiss tupp er en annen funksjon for å gjøre rengjøringen eller luking lett, enten mellom terrassebord, patio murstein eller steiner, eller konkrete leddene.

Hori-Hori Knife. Dette er en japansk general verktøy kniv som gartnere har vedtatt for en rekke hagebruk oppgaver, luking blant dem. Formet noe som en miniatyr dolk blad, med en rett kant med en skråkant og den andre kanten taggete, denne dobbelt-plikt luking bladet kan skjære eller sag.

Kirpi eller Kirpi ugress. Dette er en multi-purpose indiske hagearbeid verktøy som kan fungere som en luke blad, blant mange andre bruksområder. Bladet er formet som leggen og foten av en menneskelig fot, med den glatte, S-buet rygg ender i hælen på "fot" brukt som en hakke. De taggete, konkav front som går ned langs fronten av "ben", og toppen av "foten" til "tå" er nyttig for saging. Den "fot" i seg selv, som kommer til et kurvepunkt på tå, er nyttig for å grave ut ugress som har avleiret i sprekker.

  • En hage kniv kan brukes til å grave opp aggressive ugress, som crabgrass.