Hva er Double Indemnity?

Double Indemnity er en klausul eller bestemmelse i en forsikring som selskapet betaler mottaker omtrent doble mengden av standardkontrakten i visse tilfeller av dødsulykker. Double Indemnity dekker ikke mord eller selvmord, eller dødsfall av naturlige årsaker. I tilfeller der dødsårsaken er uklar eller mistenkelig, forsikringsselskapet vanligvis ikke betaler penger til nok bevis er samlet for å indikere at dødsfallet var faktisk en ulykke. Støttemottakere som føler de forfaller disse pengene kan saksøke forsikringsselskapet for kontraktsbrudd.

Denne forsikring er også alternativt kjent som en "tilfeldig død fordel." Til tross for sin populære navnet "Double Indemnity", men selskapene ikke nødvendigvis har nøyaktig dobbelt så mye av ansiktet verdien av politikken i tilfeller av dødsulykker. Det kan være et annet multiplum av denne verdi; de spesifikke vilkårene er bestemt til hver etat.

Dobbel dekning dekning er vanligvis tilbys som et supplement at man kan legge til livsforsikring som han eller hun kjøper. Det krever vanligvis en dyrere premie. Dekning av barn og personer med farlige arbeidsplasser er også dyrere. Noen retningslinjer utløper når personen dekket av den når en viss alder, for eksempel 65 eller 70, når ulykker er ansett som mer sannsynlig å skje. Det er på grunn av disse bestemmelsene, og fordi det faktiske antall utilsiktede dødsfall hvert år er ganske lav, at selskapene er i stand til å finansiere dobbel erstatning.

Ikke alle tilfeldige dødsfall er dekket av dobbel dekning; de fleste politikk spesifikt utelukke sin dekning fra tilfeller når dekket person anses å være delvis ansvarlig for det, ved for eksempel å ta narkotika eller oppfører seg uvørent. I tillegg, er død som følge av krig eller ulovlige aktiviteter vanligvis ekskludert. Det er også grenser for hvor mye tid kan gå med mellom ulykken og dødsfallet. For eksempel kan den forsikrede person trenger for å dø innen 90 dager etter ulykken for dobbel dekning fordel å gå i kraft.

Denne type forsikring er vanligvis forbundet med 1944 amerikanske noir film regissert av Billy Wilder kalt Double Indemnity, og basert på en Raymond Chandler novella med samme navn. Forbrytelsen Historien er basert på en New York kvinne som conspires med sin elsker å drepe sin mann etter at han tar ut en livsforsikring som har en betydelig dobbel dekning pay-out.

  • Noen Double Indemnity politikk utløper når personen dekket når en viss alder, for eksempel 65.