Hva er en Access Method?

Tilgang med hensyn til en datamaskin kan referere til å være i stand til å bruke en datamaskin, et program, et nettverk, eller et nettsted. En tilgangsmetode kan være det passende protokoll for å tillate en hvilken som helst av disse operasjoner. Alternativt kan en tilgang metoden være en programvare rutine som er involvert i lagring, gjenfinning, overføring eller mottak av data eller å oppdage - og om endring hvis mulig - en mislykket dataoverføring.

Med hensyn til den første betydningen, er tilgangen metoden ofte en logg-inn med en autorisert brukernavn og passord. Et smartkort tastatur, på den annen side, kan kreve ikke bare smartkortet, men også et brukernavn og passord for å opprette en dual-faktor autentisering tilgang metoden. På nettsteder, kan alternative metoder benyttes. OAuth er en åpen protokoll for autentisering som gjør at kun autoriserte brukere tilgang til privat informasjon.

Med hensyn til den andre betydning, er det forskjellige aksessmetoder for forskjellige systemer. For kassetter, er Sequential Access Method (SAM) som brukes. I denne metoden, blir dataene holdt i sekvensiell rekkefølge, enten stigende eller synkende, basert på en bestemt tast felt. SAM sammen poster for verifisering.

For disktilgang, er indekserte tilgang metoder brukes, ofte Indeksert Sequential Access Method (ISAM). Mens dataene er lagret sekvensielt, som i SAM, er en indeks også opprettet, der rekord referanser er lagret sekvensielt ved første date. En indeks over viktige felt også opprettholdes, slik at de kan nås direkte.

Det er flere aksessmetoder for LAN (Local Area Networks), inkludert token pasninger og CSMA / CD (Carrier Sense Multiple Access / Collision Detection), som bruker de to første lagene av syv-lags protokollen OSI (Open System Interconnection). For stormaskiner, er andre metoder som brukes, drar nytte av andre lag av OSI-modellen.

CSMA / CD-tilgangsmetode begynner med å sjekke om nettverket er rolig, og, om nødvendig, å vente til det er. Hvis kollisjoner oppdages, enheten og nettverket både vente med å prøve på nytt. Når Ethernet-stasjon sender en dataramme, må transceiver lage en adresse kamp for å videresende rammen. I token forbifarten, er en gjentakende ramme token. For å sende en melding, venter en enhet for en tom token og fyller det med adressen og noen eller alle data, og alle nettverksnoder overvåke tokens for sin egen adresse.