Hva er de mest vanlige Terbinafin bivirkninger?

Terbinafin er en oral medisin som brukes til å behandle soppinfeksjoner i tåneglene og negler. Denne medisinen er vanligvis tatt hver dag i seks til 12 uker. Terbinafin bivirkninger eksisterer, men en lege er bare sannsynlig å foreskrive terbinafin hvis han eller hun føler fordelene oppveier risikoen for en bestemt pasient. Felles terbinafin bivirkninger inkluderer men er ikke begrenset til mage problemer, elveblest og endringer i pasientens smaksløker.

Blant de mer vanlige terbinafin bivirkninger er mageproblemer. Denne sterke medisiner kan føre til en pasient for å ha magesmerter eller diaré. Pasienter som føler at de opplever kronisk diaré bør kontakte sin lege for å se om det er trygt å ta en over-disk anti-diaré medisiner eller syrenøytraliserende. Menn og kvinner som har mageproblemer som følge av denne medisinen kan også få oppkast. Hvis pasientens livskvalitet blir påvirket av oppkast, så han eller hun bør sette opp en legetime.

Andre typiske terbinafin bivirkninger inkluderer elveblest, kløe og utslett. En pasient skal ikke slutte å ta hans eller hennes medisiner brått på grunn av disse bivirkningene. I stedet bør en person opplever noen av disse bivirkningene ringe hans eller hennes lege for å se om en krem ​​eller antihistamin medisiner kan være foreskrevet for å bekjempe bivirkninger. Hals lukking eller problemer med å puste, kombinert med disse bivirkningene kan være tegn på en alvorlig allergisk reaksjon, imidlertid, og pasienter med pusteproblemer bør gå umiddelbart til legevakten.

Tap av evnen til å smake ting eller endringer i en persons smaksløkene også er vanlige terbinafin bivirkninger. Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å smake metall i munnen etter å ha spist. Andre mennesker kan oppleve bitterhet mens de spiser visse matvarer som aldri smakt bitter før du starter medisinering. Noen pasienter håndtere denne følelsen ved å drikke syrlig drikke, skylle munnen ofte eller legge sterke krydder til mat. Denne bivirkningen er vanligvis mer irriterende enn farlig.

Folk trenger å la leger vet sitt fulle helse historie før de begynner å ta terbinafin. Pasienter med leverproblemer kan ikke være gode kandidater for denne medisinen. Enkeltpersoner bør også avsløre deres full strøm medikamentliste til sine leger. Tilbakeholdelse av informasjon fra en lege om helse historie kan føre til en pasient for å oppleve noen av de mer alvorlige og sjeldne terbinafin bivirkninger, inkludert infeksjon, sår hals, mørk urin, frysninger og feber.

  • Allergiske reaksjoner på terbinafin kan føre til en sammentrekning av den glatte muskulaturen i luftveiene som kalles anafylaksi.
  • Personer med leverproblemer kan ikke være gode kandidater til å ta terbinafin.
  • Diaré er en mulig bivirkning av terbinafin.
  • Endringer i en persons smaksløker er en vanlig bivirkning av terbinafin.