Hva er humant menopausegonadotropin?

Humant menopausegonadotropin (HMG) er en type fruktbarhet narkotika at en lege vil administrere via injeksjon. Det er ofte brukt for å øke sjansene for graviditet for de som opplever fertilitetsproblemer. Disse bildene stimulere kvinnens eggstokker til å produsere flere egg, i motsetning til bare en. Noen ganger kan det også bli gitt til en mannlig pasient som har en sædceller som er et resultat av lave nivåer av gonadotropiner som produseres i kroppen. Menneskelig menopausal gonadotropin injeksjoner inneholder to hormoner som er naturlig produsert av hypofysen: luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH).

En HMG-injeksjon er et alternativ for kvinner som ikke kan eggløsning på egen hånd. Ofte vil en pasient gjennomgå menneskelige menopausal gonadotropin injeksjoner før en annen fertilitetsbehandling, for eksempel in vitro fertilisering. Siden hormon skudd oppmuntre flere egg for å utvikle, legen kan høste flere egg, som så kan befruktede utenfor livmoren. En annen fremgangsmåte som ofte brukes ved denne behandlingen er intrauterin inseminasjon, hvori sæden blir injisert inn i livmoren. Å ha flere egg tilgjengelig for befruktning øker sjansene for unnfangelse.

De menneskelige menopausal gonadotropin injeksjoner vil begynne tidlig i kvinnens menstruasjonssyklus. En lege vil administrere en injeksjon hver dag for mellom syv til 12 dager. Etter behandling med hMG skudd, vil pasienten gjennomgå en injeksjon av humant choriongonadotropin (hCG). Etter hMG stimulerer produksjonen av flere egg, utløser hCG-injeksjonen eggløsning. Dette betyr at disse modne egg vil da bli sluppet ut i egglederne.

Mens denne fruktbarhet behandling kan hjelpe over halvparten av kvinnene å kunne bli gravid, om lag en tredjedel av disse kvinnene lider en spontanabort. Før har menneske menopausal gonadotropin injeksjoner, bør pasientene være klar over den potensielle risikoen. I tillegg til å risikere en mulig abort, kan pasienten ofte være utsatt for eggstokkhyperstimuleringssyndrom. Dette kan kreve behandling med sengeleie, intravenøs væske, og eventuelt sykehusinnleggelse, sammen med en medisinsk fremgangsmåte for å korrigere overflødig væske i magen. Leger vil overvåke pasienter ofte hele administrasjonen av injeksjoner med blodprøver og ultralydundersøkelser for å bidra til å forhindre denne komplikasjonen.

Andre komplikasjoner og bivirkninger er også mulig med humant menopausalt gonadotropin. Menn som får det kanskje merke brystforstørrelse, som er midlertidig. Magesmerter og hodepine er også mulig. Kvinner kan være mer utsatt for ovarieforstørrelse. Flere svangerskap er også mer sannsynlig, noe som kan være mer høy risiko enn single svangerskap.

  • Menneskelig menopausal gonadotropin injeksjoner inneholder to hormoner som er naturlig produsert av hypofysen: luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon.
  • De menneskelige menopausal gonadotropin injeksjoner vil begynne tidlig i kvinnens menstruasjonssyklus.
  • I tillegg til å risikere en mulig abort, kan pasienten ofte være utsatt for eggstokkhyperstimuleringssyndrom.