Hvordan er chipped tenner reparert?

Det er mange faktorer som kan føre til en tann til chip. Hulrom og svake emalje undergrave den samlede styrken av en tann, og en rotfylling kan føre til sprøhet. Ofte, chipped tenner er rett og slett et resultat av en ulykke der en chip var brukket av med makt. Uansett årsak, er det viktig å besøke en tannlege umiddelbart, selv om det er ingen smerter. Chipped tenner kan repareres ved å bruke kroner, skallfasetter, eller nye fyllinger i noen tilfeller. Når en tann er sterkt oppsprukket, kan det være behov for å bli erstattet med et tannimplantat, selv om ekstraksjonen er forholdsvis sjeldne.

For å unngå ytterligere problemer i fremtiden, chipped tenner bør repareres med en gang. En vanlig form for tann reparasjon kalles tann omforming. Dette er litt av en umiddelbar løsning og er generelt best egnet til små flak. I alle fall vil en tannlege ta en røntgen for å se om det er noen flere årsaker til bekymring og å sørge for at tannen er sterk nok til å håndtere prosedyren.

I denne prosessen, er meget små mengder av emalje fjernes med en drill eller spesialisert laser, hvoretter slipende strimler er brukt til å forme sidene av tannen. Etter dette vil en finer eller annet belegg påføres, og formet til den naturlige form av tannen. Dette er vanligvis en billig prosess, og er bra for reparasjon av små spon og andre små problemer. En tilsvarende prosedyre som kalles bonding kan også fikse chips og andre ujevnheter.

I tilfelle av meget små skader, kan emaljen forme være det beste alternativet. Hvis brikken er liten nok til at 99% av tannen er intakt, så hvit dental kompositt, også anvendes for fyllinger, kan anvendes for å sy sammen skade overflaten. Denne fremgangsmåten er enkel nok til at det kan ofte gjøres uten bedøvelse.

For svært dårlig chipped tenner, kan den beste løsningen være en ferniss av porselen. Porselen skallfasetter er permanente harde gulvbelegg som en tannlege steder i løpet en eller flere tenner som har effekt av å reparere chipped tenner og tannbleking dem alle på en gang. Ved anvendelsen av porselen veneers, vil tannlegen fjerne en liten mengde av toothâ € ™ s emalje rundt, vanligvis til en dybde på ca 0,02 inches (0,5 mm).

En støpt blir tatt av tennene på dette punktet, hvorfra finer er laget, i løpet av noen få dager eller uker. Midlertidige skallfasetter er slitt i mellomtiden. Når de faste finer er klar, er de bundet på plass med en spesiell sement som herder øyeblikkelig når de utsettes for en viss bølgelengde av blått lys.

  • Porselen skallfasetter kan være den beste løsningen for dårlig chipped tenner.
  • En tannlege reparere en sprukket tann.
  • Dental X-ray.
  • Kompositt kan anvendes for å reparere en tann med en mindre chip.