Hva er klumpfot kirurgi?

Klumpfot er medfødt fødsel defekt der foten eller føtter av et nyfødt barn er i en unormal stilling. Ifølge March of Dimes, er ett av 1000 barn født i USA påvirket av dette fødsel defekt, noe som gjør denne tilstanden en av de vanligste medfødte misdannelser. Behandlinger inkluderer stretching og støping foten eller klumpfot kirurgi.

I noen tilfeller kan clubfoot kirurgi være nødvendig. Noen ganger, den klumpfot kirurgi involvert er en mindre operasjon for å frigi en akillessene som er for stramt. Klumpfot kirurgi kan være mer komplisert hvis klumpfot er alvorlig.

Barn vanligvis har klumpfot kirurgi når de er ni til 12 måneder gammel. I svært alvorlige tilfeller kan et barn gjennomgå klumpfot kirurgi når babyen er bare tre måneder gammel. I tillegg, hvis en klumpfot returnerer, kan et barn må opereres.

Prognose for barn med klumpfot er generelt god. Noen barn vil ha normalt utseende og en normal gange. Utseendet av foten, og evnen til å gå vil bedre for de barn som har alvorlig klumpfoten selv om skaden ikke kan bli fullstendig løst.

Forskere er usikre på årsakene til klumpfot. Noen mistenker at det kan være en genetisk faktor involvert. Gutter er født med klumpfot omtrent dobbelt så ofte som jenter.

Symptomene på klumpfot kan variere fra mild til alvorlig. I tillegg til å ha en dreide fot eller føtter, kan en fot være mindre enn den andre og leggen i benet eller benene kan være underutviklet eller mindre enn normalt. Klumpfot i seg selv er ikke smertefull. Det utgjør ikke en utviklings problem til et barn fram til barnet begynner å gå.

Da forblir ubehandlet, kan de med klumpfot har begrenset mobilitet og gå med en klosset utseende. I tillegg har folk med klumpfot ofte utvikle leddgikt. Leggen involvert kan heller ikke vokse skikkelig.

I noen tilfeller kan klumpfot bli diagnostisert før fødsel under en planlagt ultralyd, selv om behandlingen ikke kan begynne før etter at barnet er født. De fleste klumpfot tilfeller regnskapsføres til fødselen. Leger kan deretter bestille røntgenbilder for å avgjøre hvor alvorlig bein involvert er berørt.

Heldigvis nyfødtes bein er myk og fleksibel. Dette betyr at barn med klumpfot kan ofte begynne å motta behandling kort tid etter fødselen. En av de måter som spedbarn blir behandlet er gjennom Ponseti metoden.

Den Ponseti metoden, utviklet av Dr. Ignacio Ponseti i 1940, innebærer ukentlig stretching og støping av foten for å bringe foten tilbake til riktig sted. Behandlinger fortsette på denne måten i fem til ti uker. Etter foten er på riktig sted, bærer barnet en spenne i flere måneder. Så barnet kan ha å bære seler for et par år under naps eller når du sover om natten for å hindre foten fra å bevege seg ut av sted.

  • Klumpfot, en medfødt fødsel defekt, kan kreve kirurgi for å reparere.
  • Klumpfot kan bli diagnostisert før fødsel med en rutinemessig ultralyd.
  • En skalpell er en liten, skarp kniv som brukes i operasjoner for å gjøre snitt.