Hva er en Master Boot Record?

Master boot record, eller MBR, er en del av lagringsplass på en harddisk som brukes til vedlikehold av data som trengs for å sette i gang en oppstart av datamaskinen. Generelt er boot record holder til i den aller første delen av harddisken, noe som gjør det enkelt for systemet å finne, lese og kjøre filene som er nødvendig for å starte programmet. Alle kodene som trengs for å få tilgang til filene, og begynne støvelen er inkludert i master boot record.

Det er flere viktige elementer i en MBR som gjør at seksjonen for å fungere på optimal effektivitet. En av de viktigste elementene er partisjonstabellen. Denne tabellen inneholder grunn katalogen som styrer prosessen med å lese og initiere støvelen. Partisjonstabellen vil arbeide sammen med noen form for bootloading programvare for å kommunisere med operativsystemet og fullføre prosessen.

Som med alle deler av harddisken, er det mulig for master boot record for å bli ødelagt. Når dette skjer, kan det være umulig å starte opp harddisken i det hele tatt. Men hvis master boot record er fortsatt delvis i drift, det er noen sjanse for å bli i stand til å lansere operativsystemet i sikkermodus. Derfra kan det være mulig å gjenopprette harddisken til en tidligere tilstand ved hjelp av programvare som ligger på harddisken. Hvis stasjonen ikke vil starte opp i det hele tatt, kan det være mulig å løse problemet ved hjelp av recovery disk som produsentene gir normalt som en del av støtteressurser som følger med datamaskinens harddisk.

Hvis brukeren ikke er i stand til å omgå den ødelagte tilstand av master boot record, kan harddisken må analyseres og repareres av en profesjonell. Dette kan innebære å trekke ut lagrede data fra harddisken og gjenoppbyggingen av partisjonstabellen for å berge driften. Mange harddisker kan berges og de lagrede dataene på nytt i løpet av kort tid.

  • En master boot record er lagret på harddisken av en elektronisk enhet.