Hva er en leilighet cosigner?

En leilighet medsignatar garanterer en leieavtale eller leieavtale for den primære leietaker. Noen utleiere eller eiendomsforvaltere kan kreve en leilighet medsignatar når en potensiell leietaker ikke oppfyller kreditt, økonomiske eller bakgrunn krav som vanligvis kreves for å leie en leilighet. Den medunderskriver overtar ansvaret for å betale eventuelle leie forpliktelse samt for skader forårsaket til leiligheten som ikke er dekket av et depositum. I situasjoner hvor en leilighet bosatt misligholder sin husleie eller skader utleieenheten, utleier eller eiendom forvaltningsselskap kan saksøke den medunderskriver for noen penger skyldte akkurat som om den medunderskriver var den primære bosatt. I enkelte jurisdiksjoner kan medunderskriver kreditt også bli påvirket som følge av en primær leietaker unnlater å møte hans eller hennes økonomiske forpliktelser.

Gårdeiere og eiendomsforvaltere ofte etablere kriterier for de som ønsker å leie en leilighet. Vanligvis vil utleier se på en persons inntekt for å sikre at han eller hun er i stand til å betale husleien, og kan også undersøke søkerens kreditt for å se hvor godt søkeren styrer sin økonomi. I tillegg til utleier kan også kjøre en komplett bakgrunnssjekk få et inntrykk av søkerens personlige historie. Disse screenings er vanligvis utføres for å beskytte utleiers virksomhet ved å bidra til at utvalgte leietakere vil betale sin husleie og ikke skade deres leilighet eller bruke den til ulovlige formål.

Dersom leietaker ikke har en god kreditt historie, har ingen kreditt historie, eller utleier er ikke komfortabel med hans eller hennes inntekt eller bakgrunn, kan utleieren enige om å tillate søkeren å finne en leilighet medsignatar. Den cosigner vil typisk gjennomgå den samme screening prosessen som en leietaker. Hvis medunderskriver kvalifiserer til å leie en leilighet, vil medunderskriver melde seg ut på leieavtalen, enige om å møte sine forpliktelser dersom leietaker ikke.

Det er flere risikoer involvert når bli en leilighet medsignatar. Den åpenbare risikoen er at den primære leietaker kan misligholde sine husleieforpliktelser eller kan skade leiligheten og være ute av stand eller uvillig til å betale for disse skadene. Vanskeligheten er at leiligheten medsignatar ikke kan bli informert om disse problemene før utleier eller eiendomsforvalter filer et søksmål mot leieren og leiligheten medsignatar. I tillegg til å måtte takle et søksmål og foreta eventuelle nødvendige utbetalinger, kan en rettssak og dom bli rapportert på leiligheten medsignatar kreditt rapporten. Dette kan være svært skadelig for medunderskriver kredittverdighet og forårsake betydelig friksjon mellom medsignatar og leietaker.

  • En leilighet medsignatar er en person med en god kreditt historie som er villig til å gå god for en venn eller et familiemedlem.