Hva er en anginal Equivalent?

En angina tilsvar er smerte forbundet med mangel på blodtilførselen til hjertet som utvikler et annet sted enn brystet. I klassiske tilfeller av angina pectoris, der hjertet ikke får nok blod, pasienter utvikler symptomer som svette, kvalme, og brystsmerter. Noen pasienter har imidlertid oppleve smerte et annet sted. Med mindre symptomet er identifisert som en anginal likeverdig, kan helsepersonell ikke være klar over at problemet ligger hos patientâ € ™ s hjertet.

Dette symptomet kan være vanlig i noen eldre voksne, som kan oppleve uventede symptomer ved utbruddet av angina. Kvinner også oppleve unormale symptomer med angina pectoris som kan føre til en forsinkelse i diagnose. Pasienten kan oppleve kortpustethet, sterk svetting, tretthet og kvalme, som alle er vanlige indikatorer på angina. Noen pasienter også rapporterer angst eller ubehag. Smerte kan vises i kjeven eller arm vanligst, men det kan også dukke opp andre steder i kroppen.

Noen ganger kan pasienter som opplever en anginal tilsvarende ikke være klar over at de har en hjertelidelse. Helsepersonell trenger å sette sammen den konstellasjonen av klassiske angina symptomer minus forventet brystsmerter for å fastslå at problemet ligger hos hjerte. Et elektro studie av hjertemuskelen kan identifisere unormale rytmer og andre tegn på skade på hjertet. Doppler ultralyd av hjertet under en episode kan også vise restriksjoner i blodtilførselen.

Behandlingstilbud for en pasient som utvikler en anginal tilsvar kan variere. Omsorgsytere kan være lurt å utføre noen tester for å lære mer om årsaken, da dette kan hjelpe dem å bestemme hvordan de skal gå videre med behandling. Noen pasienter trenger medisiner, kirurgi til adresse smalere blodkar, eller terapeutisk øvelse for å utvikle hjerte-styrke. Pasienter med en historie med angina tilsvarende kan være lurt å bære en medic varsling kort med denne informasjonen, da det kan være viktig å ha i en nødsituasjon.

Tidlige tegn på angina tilsvar kan forveksles med andre tilstander ved pasienter eller helsepersonell, spesielt hvis en detaljert liste over symptomer ikke er gitt i løpet av en evaluering. En pasient med astma, for eksempel, kan være vant til periodisk kortpustethet og ubehag. Det er viktig å ta hensyn til symptomer og rapportere alle av dem i løpet av legebesøk, selv om de dona € ™ t vises relatert. En astma pasient klaget over pustebesvær, for eksempel, kan bli behandlet svært annerledes hvis skarp smerte i kjeven ble nevnt på samme tid.

  • Et elektrokardiogram kan detektere skade på hjertet som kan være relatert til angina tilsvarende smerte.
  • Visse hjertelidelser kan oppdages med en ultralyd.
  • Kortpustethet følger ofte en anginal tilsvarende.
  • Klassiske tilfeller av angina pectoris er ofte ledsaget av brystsmerter.